11 büyükşehir CHP eliyle küçüldü

AK Parti, CHP'nin yönettiği 11 büyükşehir belediyesinin 4.5 yıllık karnesini çıkardı: Siyasi kavgalar bitmedi, yatırımlar azaldı, borç büyüdü.

11 büyükşehir CHP eliyle küçüldü
GÜNDEM 1.10.2023 19:28:00 176 0

AK Parti, CHP yönetimindeki 11 Büyükşehir'in nasıl yönetilemediğini gözler önüne serdi: "İmamoğlu, 5 yılda AK Parti döneminde yapılan Bayrampaşa KİPTAŞ konutlarını teslim etmeyi bile beceremedi."

AK Parti'nin 11 Büyükşehir Grup Başkanvekilleri, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlere ilişkin İstişare Toplantısı'nın ardından ortak metin paylaştı. Metinde CHP yönetimindeki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Adana, Mersin, Hatay, Muğla, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediyelerinin fotoğrafı çekildi.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ile CHP'li 10 büyükşehir belediyesinin grup başkanvekilleri ortak açıklama yaptı.

detail-photo-fancybox-0

EN BÜYÜK PİŞMANLIK İSTANBUL'DA: En büyük pişmanlık, en büyük hayal kırıklığı, en büyük aldatılmışlık duygusu maalesef İstanbul'da yaşanmaktadır. Zira İBB Başkanı, İstanbul'un büyüklüğüne mütenasip işler yapmak yerine, adeta İstanbul'un büyüklüğüyle yarışır yalanlar üretmektedir.

İBB'Yİ İFLAS ETTİRDİLER: İBB Başkanı, İstanbullulara verdiği sözlerin %91'ini tutmamıştır. İstanbul, son 5 yılda her alanda geriye gitmiştir. "Borçlanmak İstanbul'a ihanettir" diye göreve gelen CHP'li İBB Başkanı, 2019'da yaklaşık 28 milyar TL olan İBB'nin borcunu, 2022 yılı sonunda 103 milyara çıkarmış, belediyeyi borçlanamaz hale getirerek İBB'yi iflas ettirmiştir. "Öz kaynakları iki katına çıkaracağım" diyen CHP'li İBB başkanı, 5 yılın sonunda belediyenin öz kaynaklarını yaklaşık 4 kat düşürmüştür. İBB finansal olarak yönetilemez hale gelmiştir.

YATIRIMLARI 3'TE 1 KÜÇÜLTTÜ: 2017'de İBB bütçesinin %56.9'u yatırıma ayrılırken, 2020-2022 yıllar arasında bütçedeki yatırım oranları %36 seviyelerine gerilemiştir. Bir başka deyişle, İstanbul'daki yatırımları 3'te 1 oranında küçültmüştür.

detail-photo-fancybox-1

DEPREM BÜTÇESİNİ 6'DA 1'e DÜŞÜRDÜ: Göreve gelir gelmez, deprem bütçesini 6 kat düşüren CHP'li İBB yönetimi, İstanbul'un en hayati meselesi olan depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusunda her yıl bir tweet atmaktan başka bir şey yapmamıştır. CHP'li İBB Başkanı için deprem sadece bir iletişim konusu olmuştur. "100 bin konut dönüştüreceğim" diyen CHP'li Başkan, bırakın yeni konut üretebilmeyi, AK Parti döneminde yapılan Bayrampaşa KİPTAŞ konutlarının teslimini bile yapmayı becerememiştir.

1 OTOPARKIN SADECE İHALESİNİ YAPABİLDİ: Raylı hizmetler başta olmak üzere, yol kavşak, otopark, yeşil çevre yatırımlarının tamamı geriye gitmiştir. 100 bin araçlık otopark sözü veren CHP'li başkan, 5 yılın sonunda 1 adet otoparkın sadece ihalesini yapabilmiştir.

detail-photo-fancybox-2

YANDAŞ FİRMA OTOBÜSLERİ BAKIMSIZ BIRAKTI: İETT otobüslerinin bakımı için yapılan 6,9 milyar liralık ihalenin 4,1 milyar liralık kısmı, CHP Milletvekilinin mali müşaviri olduğu bir firmaya verilmiştir. Sırf yandaş olduğu için tercih edilen firma, otobüslerin bakımını yapamamış, milyonlarca İstanbullu yollarda sıkıntı çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir.

BİR BARDAK YENİ SU KAYNAĞI ÜRETMEDİLER: 5 yılda çevre-yeşil konusunda elle tutulur hiçbir yatırım yapmayan CHP'li İBB yönetimi, arıtma tesisi projelerini durdurmuş, İstanbul'a dikilen ağaç sayısını %75 azaltmış ve İstanbul'un geleceğine kastetmiştir. Dünyada iklim krizlerinin ve su savaşlarının konuşulduğu bir dönemde, İstanbul gibi bir metropol için, bir bardak yeni su kaynağı üretmemişlerdir.

ANKARA'YA 50 KM METRO SÖZÜ VERDİ, BİR KM BİLE YAPAMADI!

detail-photo-fancybox-3

İBB'nin haricindeki diğer CHP'li belediyelerin vaat edip yapmadığı icraatlar ise şöyle sıralandı:

YALAN, ALGI, BECERİKSİZLİK: Beceriksizliklerine bahane arayan CHP'li başkanlar, algı ve yalana başvurmuş, iletişim illüzyonları ile günü kurtarma çabasına girmişlerdir. Ankara'da "belediyenin öz kaynaklarıyla 58 km metro yapacağım" diye yola çıkanların, bugün 1 km metro hattını bile tamamlamamış olması samimiyetsizliğin göstergesidir.

HATAY'DA RUTİN İŞLER BİLE YAPILMIYOR: Hatay'da çöplerin toplanması, ilaçlama yapılması, park ve bahçelerin bakımı gibi en rutin belediye hizmetlerinin bile yapılamıyor olması beceri noksanlığıdır. Asrın felaketiyle sarsılan Hataylılar, belediyecilikte yalnız bırakılmıştır.

ESKİŞEHİR'DE ALTYAPIYA YATIRIM YOK: 4.5 milyarlık bütçesi olmasına rağmen, hiçbir çalışma yapmayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin geleceğiyle oynamaktadır. Eskişehir'in ulaşım sorunuyla ilgili devletimizin ve bakanlıklarımızın yaptığı yol, köprü ve alt geçit gibi hizmetlerin dışında hiçbir çalışma yapılmamıştır.

detail-photo-fancybox-4

İZMİR'DE KÖRFEZ ALARM VERİYOR: Ege'nin İncisi İzmir'i pis kokuyla özdeşleştiren CHP'li yönetim, 25 yıldır kentin altyapısına dair kafa yormamıştır. Arıtma tesisleri çalışmayan, çevre yatırımları yapılmayan İzmir'de, körfez alarm vermektedir. Yenilenmesi gereken 33 bin konuta rağmen hala 700 konutun dönüşmüş olması, İzmirlilerin can güvenliğinin hiçe sayıldığını göstermektedir.

TEKİRDAĞ SUSUZLUĞA MAHKUM EDİLDİ: Depremzede vatandaşlarımızı kapı dışarı etmekle ün salan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde de durum farklı değildir. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadığı gibi, gelinen noktada kentin 100 mahallesi susuzluğa mahkûm edilmiştir. Şarköy'de 13, Hayrabolu'da 6, Malkara'da 6, Saray ilçesinde 7 mahalleye hala tankerlerle su taşınıyor.

MUĞLA'DA SU İSALE HATLARI YAMALI BOHÇA: Yaz nüfusu 1,5 milyon olan, Bodrum'da bile düzenli katı atık tesisi kuramayan Muğla Büyükşehir, CHP belediyeciliğinin bir başka örneğidir. Su isale hatlarının yamalı bohçaya döndüğü Muğla'ya gelen yerli ve yabancı turistler bile su sıkıntısı çekmektedir.

detail-photo-fancybox-5

ANTALYA SORUNLARLA BOĞUŞUYOR: Ulaşımda ve toplu taşımada sayısız sorunla boğuşan turizmin başkenti Antalya'da hiçbir altyapı yatırımı yapılmamıştır.

MERSİN'DE DE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU: Kendinden önce yapılan planları revize edeceğim diye eline yüzüne bulaştıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, şehri uzun süre plansız bırakmıştır. CHP'li başkan, ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşümle ilgili hiçbir sözünü tutmamıştır.

ADANA'DA KOKUDAN GEÇİLMİYOR: CHP belediyeleri, Adana'da sınıfta kalmıştır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vaat ettiği hiç bir projeyi hayata geçirmemiştir. Trafikten sinekle mücadeleye kadar birçok sorun, içinden çıkılmaz bir hal aldığı gibi çözümsüz bırakıldı. Kentin geleceğine yön verecek imar planları yapılamadığı gibi içme ve kullanma suyunda ciddi sorun ve sıkıntılar yaşanmaktadır. Adana, deprem riski taşıyan bölgede bulunmasına rağmen, herhangi bir çalışma yapmamıştır. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin borçları sürekli artış göstermektedir. Belediyenin hizmet üretememesi nedeniyle şehrin caddeleri, bulvarları ve sokakları kötü bir durumda. İnsanlar pis kokularla yaşamak zorunda kalıyor.

AYDIN'DA BİR GARİP İMAR ŞİRKETİ: Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İmar Anonim Şirketi'nin kuruluşundan bu yana sürekli zarar ediyor. Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bu şirkete sürekli sermaye transferi yapılıyor.

TRAMVAYDA İSYAN ETTİREN ARIZA

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle Yusufpaşa, Aksaray ve Laleli-İstanbul Üniversitesi duraklarında araç bekleyen yolcular yoğunluk oluşturdu. Tramvay yolundan yürüyerek gitmek istedikleri yere ulaşmaya çalışan bazı vatandaşlar, sık yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

Kaynak: Akşam


Anahtar Kelimeler: büyükşehir eliyle küçüldü

İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi girişimi Euronova, otomotiv dünyasının liderlerinden büyük yatırım aldı

Altun’dan Türkiye’nin sığınmacı politikası yorumu

OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı envanterde

GAP Gazeteciler Birliği'nden Vali Varol'a 'Adıyaman Raporu'

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu TBMM'de akademisyenleri dinledi

Beylikdüzü Kaymakamı Bafra’ya atandı

İstanbul'da tam kapasiteli yurt... Günlüğü 43,3 TL!

Büro Memur-Sen’den 'Tasarruf Tedbirleri'ne sert itiraz - Videolu Haber

43 dilde adli sicil verilebiliyor... En çok alınan belge İngilizce

DEM Parti İl Başkanı Coşkun: 'Adalet yerini bulmadı'

Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

Gani Bereket: 'İlaçlama bitkisel üretim için hayati öneme sahip'

Almanlardan Adıyaman Belediyesi’ne altyapı güçlendirme desteği