Tarih: 17.03.2023 18:37

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü"

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Valilik tarafından yayımlanan mesaj şu şekilde,

Ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında, devlet millet dayanışması ile milletimiz kenetlenme konusunda Çanakkale ruhunu yeniden ortaya koymuştur. Bu necip millet bir araya geldiğinde ne kadar güçlü ve kudretli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilerek, milli birlik ve beraberliğimizi taçlandıran, 'Çanakkale Geçilmez' sözünün tarihe yazıldığı kutlu zaferin 108. yıldönümünü idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, bu necip milletin, hürriyet ve bağımsızlık uğruna gerekirse tüm fertlerinin seve seve can vermeyi göze aldığını 57. Alayın tüm kahramanlarının şehadeti onaylarken, her siperinde ayrı bir destan yazan Kahraman Mehmetçiğin mücadelesi, emperyalizme karşı duruşun simgesi olmuştur.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —