2022 YILI DÖRDÜNCÜ İL İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI  

2022 YILI DÖRDÜNCÜ İL İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI

2022 YILI DÖRDÜNCÜ İL İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI  
YEREL 21.10.2022 18:15:00 114 0

Adıyaman’da İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olarak aktif işgücü programlarını uygulamak, geliştirmek, yaygınlaştırmak ve etkinliğini artırmak amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı dördüncü toplantısı Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında yapıldı. 
Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mustafa Kandemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hacı Daştan, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Torunoğlu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı. 
Toplantıda, Çalışma ve iş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, kurumun 2022 yılında yapmış olduğu faaliyet ve çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi. 
Toplantıda konuşan Vali Mahmut Çuhadar, “İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme ve mesleki eğitim programları kapsamında, 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde 19 adet İstihdam garantili kurs açılmış, bu kurslara 299’u Erkek ve 171’i kadın olmak üzere 470 kişi katılmıştır. Aynı dönemde 424 adet İşbaşı Eğitim Programı açılmış olup, bu programlardan 2.010’u erkek ve 1,675’i kadın olmak üzere toplam 3.685 kişi katılarak mesleki eğitim programlarından faydalandırılmışlardır. Ayrıca 18 Toplum Yararına Program açılmış bu programlara 631’i kadın ve 289’u erkek olmak üzere toplam 920 kişi katılmıştır. Bu programlar için katılımcılara yapılan ödeme tutarı: 93 Milyon 033 Bin TL olup, işsizlik sigortası kapsamında yapılan 27 Milyon 971 Bin Türk lirası ödeme ile birlikte işsiz vatandaşlarımıza toplam 121 Milyon 4 bin Türk lirası ödeme yapılmıştır”dedi.


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da kaybolan sürü drone ile bulundu

Kahta’da iki savcıya başsavcılık görevi verildi

Birlik Camisi, hayırseverlerin desteğini bekliyor

Vali Varol, 'Halk Günü'nde vatandaşları dinliyor

2024 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi

Bingöl'de iki Akraba Arasında Barış Sağlandı

Adıyaman Valisi vatandaşları ağırladı

Vali Varol Yeşiltepe Köyü’nde inşaatı başlanan evleri inceledi

Vali Osman Varol kırsal alandaki köyleri ziyaret etti

Adıyaman Valiliği’nde konut teslim süreci toplantısı yapıldı

Adıyaman Valisi Varol ‘10 Nisan Polis Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayımladı

Kayseri Melikgazi'de yeni vizyon projeler

Abdülhamid Han Camisi baş ustasını kaybetti

Atalay’dan Ramazan Ayı mesajı

Osmangazi'de örnek dönüşüm dev millet bahçesiyle taçlandı