2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları toplantısı

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un başkanlığında 2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ile ilgili toplantı ya

2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları toplantısı
EĞİTİM 27.06.2024 18:25:00 55 0

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim şube müdürleri ile il merkezindeki tüm kamu okullarının ve özel okulların müdürleri katıldı.
Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptı.
Tosun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Saygıdeğer katılımcılar, bugünkü toplantımızı, en kalbi duygularımla, hayırlara vesile olmasını dileyerek açıyorum.
Bu eğitim-öğretim yılının başlangıcında yaşadığımız zorluklara rağmen, kazasız belasız bir şekilde tamamlamanın mutluluğuyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Vermiş olduğunuz emeklerden ve gayretlerinizden dolayı başta siz değerli okul yöneticilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, memurlarımıza, velilerimize, tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Yaşanan büyük felaketin ardından eğitim öğretimi yılının başladığında bu süreci nasıl atlatırız, bu sıkıntılı dönemi nasıl geçiririz diye düşündüğümüz dönemlerden Rabbimin yardımıyla yaptığımız çalışmalarla güzel bir eğitim-öğretim yılını geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Eylül ayından itibaren daha ferah, daha güzel fiziksel imkânları daha rahatlamış bir noktaya geleceğimizi umut ediyoruz
Neden umut ediyoruz? Çünkü yapmış olduğumuz çalışmalar, planlamalar bize eğitim öğretimi yılının daha iyi bir şekilde başlayacağının verisini veriyor. Okul inşaatlarımız sürekli denetim ve takiplerimiz neticesinde hızla bitme noktasına gelmektedir.  İnşallah yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın eğitimini rahatlatacak bir şekilde sonuçlanır diye de umutlanıyoruz.
Değerli arkadaşlar; Nesilleri yetiştiren, nesillere yön veren bir mesleğe sahip olduğumuzu ve bu mesleğin değerini her zaman yukarıya çıkarmak gibi bir çabamız olduğunu her ortamda gündem yapıyoruz ve diyoruz ki “Eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülürken öğretmenini yanına alamayan, yöneticisini yanına alamayan, velisini yanına alamayan hiçbir yönetici başarılı olamayacaktır.”
Yıl içerisinde birçok okulumuzu ziyaret ettik ve öğretmenlerimizle hasbihal ederek sorunlarını ve önerilerini dinledik. Yapılan bu ziyaretlerde öğretmenlerimize şu tavsiyede bulunduk. Öğretmenlik mesleğinin değerini artıracak olan da aşağı çekecek olan da biz öğretmenleriz. Eğer ki biz birbirimize saygımız, sevgimizi. birlikte iş başarma gayretimizi ortaya koyarsak bizim mesleğimiz her zaman yukarı ivmeyle devam edecektir. Fakat dedikoduyla, birbirimizi aşağı çekecek eylemlerle hareket edersek bugün bir ortamda bir öğretmenimiz yerden yere vuruluyorsa unutmayın ki yarın da başka bir öğretmenimiz, başka bir yöneticimiz yerden yere vurulacaktır. Belki tartışacağız, belki aynı yönde bakamayacağız ama içinde bulunduğumuz eğitim camiasının bir ferdi olarak birbirimize sımsıkı sarılacağız.
Sadece devlet okullarında bir milyonu aşkın öğretmenimiz var. Memurumuzla, yöneticimizle, insan kaynağımızla çok büyük bir camiayız. Nesiller yetiştiren, nesillere yön veren öğretmenlerimizin her zaman iyi işler yapacağı değerli olduğu, hiçbir zaman hakarete, şiddete uğramaması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz ve buna her fırsatta devam edeceğiz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından ilimiz okullarının eğitim performansı, sportif faaliyetlere katılım, yerel ve ulusal yarışmalara katılım ve başarı arttırılması için gereken hususlar değerlendirilerek çaba gösteren değerli okul müdürlerimize teşekkür etti.


Adıyaman İli genelinde yapımı devam eden okul inşaatları hakkında da bilgi veren İl Müdürü Ali Tosun, 2024-2025 eğitim öğretim misafir okul durumunda olan birçok okulumuzun kendi binasına geçeceğini, devam eden okul inşaatlarının tamamının bitmesi halinde derslik sayısının deprem öncesi derslik sayısından %10 fazla olacağını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun okul müdürlerinin yönelttiği talep ve soruları cevaplamasının ardından katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da 'Eğitim Yılı Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet heyecanı

Ahmet Yesevi Milletevi üreten kadınların adresi oldu

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları toplantısı

GASMEK ile kadınlar hayallerini gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Müdürü Tosun'dan 'Kurban Bayramı' mesajı

Adıyaman Üniversitesi 8. Geleneksel Sağlıklı Yaşam Turnuvası sona erdi

Eğitim-Sen'den 2023-2024 eğitim dönemi değerlendirmesi

Tosun'dan yılsonu mesajı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş basın mensupları ile bir araya geldi

Kahta'da 34 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Başkan Demir: “Yeni eğitim yılına kadar gereken çalışmalar yapılmalı, sorunlara çözüm bulunmalıdır “

Milletvekili Alkayış: Karnelerini Alan Öğrencilerimizi Yürekten Tebrik Ediyorum

İlçe Milli Eğitim Müdürü Başli'den karne mesajı