2023, ADIYAMAN’DA KÜREK YILI İLAN EDİLDİ

ADIYAMAN KÜREK SPORUNDA MARKA ŞEHİR

2023, ADIYAMAN’DA KÜREK YILI İLAN EDİLDİ
SPOR 29.12.2022 20:30:00 77 0

Kürek sporunda marka kentler arasındaki yerini alan Adıyaman’da Valilik ve işadamlarının sponsorluğu ile alınan beş adet gig- boat tekne Gazihandede Su Sporları Merkezinde düzenlenen tören ile suya indirildi.

Gazihandede Su Sporları Merkezinde yeni alınan Gig-Boat teknelerin suya indirilme töreninde Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, ATSO Başkanı İrfan Torunoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Sponsor İş Adamları hep birlikte kurdeleyi keserek hatıra fotoğrafı çektirdi.

2023, ADIYAMAN’DA KÜREK YILI OLACAK

Adıyaman’ın kürek sporunda Türkiye’nin en iyi durgun su parkurlarına sahip kentlerden birisi olduğuna dikkat çekerek 2023 yılını Adıyaman’da Kürek Yılı ilan ettiklerini belirten Vali Mahmut Çuhadar, şöyle konuştu:

“Valiliğimiz ile birlikte Adıyamanlı sanayici ve iş adamlarımızın desteği ile 100 bin Euro bedel ile Fransa’dan 5 adet Gig-Boat tekne aldık. Uzun bir yolculuktan sonra Adıyaman’a gelen teknelerimizi bugün Gaziahandede Su Sporları Merkezinde tören ile suya indirdik. Üç tarafı sularla çevrili Adıyaman ilinde yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Yeni aldığımız tekneler ile ilimize, Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelecek olan kürek sporcularına hizmet vereceğiz. Geçtiğimiz aylarda Gölbaşı İlçesinde bulunan ve aynı zamanda tabiat parkı olma özelliğine sahip Gölbaşı Gölünde Türkiye’nin en uzun parkurlarından birini hazırlayarak Türkiye Şampiyonası yaptık. Ardından Besni İlçemizde Kızılin Köyü mevkiinde Fırat Nehri üzerinde Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası Commagene Rowing Dünya Kürek Maratonunu gerçekleştirdik. Adıyaman başta Fenerbahçe, Galatasaray başta olmak üzere büyük takımlara ve Kürek Milli Takımı kondisyon ve güç geliştirme kamplarına ev sahipliği yapar bir duruma geldi. Bütün bu gelişmeler ilimizin kürek sporunda bölgemizde ve Türkiye genelinde bir cazibe merkezi olduğumuzu göstermiştir. İnşallah yeni aldığımız tekneler ile önümüzdeki süreçte Macaristan, Azerbaycan ve bir çok ülkenin kürek takımlarına ev sahipliği yapacağız. Senenin 12 ayı durgun su parkurlarına sahip tüm tesislerimizde dünyanın en önemli kürek takımlarını misafir etmeye hazırız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparak kürek sporunda marka bir kent olacağız. Adıyaman Valiliği olarak 2023’ü Adıyaman için Kürek Yılı ilan ediyoruz. Ben yeni teknelerin ilimize ve ülkemiz kürek sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Kürek sporunun ilimizde gelişimine büyük katkılar sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Kürek Federasyonumuza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Teknelerin suya indirilmesi töreninde Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ise şöyle konuştu:”Hayal ettiğimizden daha hız lı gelişim süreci içerisinde Adıyaman gerçekten Kürek Sporunda Türkiye’de çok iyi bir konuma geldi. Başta Su Sporları tesisleri olmak üzere üç tarafı sularla çevrili bir kent olması Kürek sporunun gelişimine adeta hız kattı. Bütün bu gelişmelerde başta Adıyaman Valiliğimiz olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün heyecanı ve bizlere olan desteği olmasaydı belki buralarda olmayabilirdik. Ancak Gerek Gölbaşı Gölünde yaptığımız Türkiye Şampiyonası gerekse Besni Kızılin köyü mevkiinde Fırat Nehri üzerindeki parkurlarda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Commagene Rowing Dünya Kürek Maraton yarışları ile harika organizasyonlara ev sahipliği yapan Adıyaman gelecekte çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Önümüzdeki yıl 2023 yılında Adıyaman, Türkiye’nin kürek sporunda yıldızı parlayan marka kentlerinden birisi olacaktır. Özellikle sayın valimiz Mahmur Çuhadar’ın 2023 Yılını Adıyaman’da Kürek Yılı olarak ilan etmesi hepimizi çok mutlu etti. Şuanda Dünyanın dört bir tarafından kürek takımları Adıyaman‘a gelerek burada kamp yapmak istiyor. Aynı zamanda ülkemizin en iyi kürek takımları sürekli Adıyaman‘a gelerek burada kamp yapıyor. Biz gelecekte Adıyaman’ın gerçekten spor turizminde ve Kürek Sporunda çok önemli bir yere geleceğine inanıyoruz. Federasyon olarak her zaman Adıyaman’a destek oluyoruz. Yeni tekleneler Adıyaman ve kürek sporu için hayırlı olsun.”.


Anahtar Kelimeler: ADIYAMAN’ KÜREK EDİLDİ

İlginizi Çekebilir

UEFA'ya bir kınama da Bakan Yerlikaya'dan

14. TransAnatolia macerası Mersin’den başlayıp Van’da son bulacak

UEFA soruşturmasında skandal karar!

Cem Bölükbaşı İtalya’da piste çıkacak!

TBMM'de spor vakti... Dereceye girenler ödüllendirildi

Hollanda-Türkiye Maçı 6 Temmuz’da Etiler Parkı’nda

O karşılaşma 6 Temmuz saat 22.00'de!

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne takımlardan ilgi

Anadolu Efes'e 6 sezon üst üste ödül

Kabotaj Bayramı etkinlikleri devam ediyor

Aquapark çocuklara kapılarını açtı

TOFAŞ Berk Demir ile anlaştı

Çeyrek finaldeyiz! Bekle bizi Berlin

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final için Avusturya ile karşılaşıyor

Offroad heyecanı Ankara'da yaşandı