23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

SANKO OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ FIRAT MÜMTAZ ASYALI: “23 NİSAN 1920 EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ SÖZÜNÜN HAYATA GEÇTİĞİ, TARİHİMİZİN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİSİDİR” DEDİ.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
GÜNDEM 22.04.2022 19:36:00 106 0

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Asyalı, Atatürk gibi eşsiz bir liderin önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı’nın, Türk Ulusunun gösterdiği büyük fedakarlıklarla taçlandırılınca; Türkler aleyhine yüzyıllardan beri hazırlanan ve Sevr ile hayata geçirileceği düşünülen tarihi bir suikastın engellendiğini ve düşmanların bozguna uğratıldığını kaydetti.

Yüce Meclis’in açıldığı 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiğine vurgu yapan Asyalı, “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi kaderini belirlediği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, çağdaş Türk Cumhuriyetinin kurulması yolundaki en önemli dönüm noktalarından biridir” ifadelerini kullandı.

Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini anımsatan Asyalı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mustafa Kemal Atatürk, yüreğindeki çocuk sevgisini ve onlara verdiği önemi ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz’ sözleriyle ifade etmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza Büyük Atatürk’ün armağanı ettiği dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”


Anahtar Kelimeler: NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!