24 takım Avrupa vitrininde

Almanya-İskoçya maçıyla 14 Haziran’da başlaya- cak EURO 2024’te 24 takım 6 grupta final hedefiyle karşılaşacak. İlk hedefi gruptan çıkmak olan Türkiye’nin ilk rakipleri Portekiz, Çekya, Gürcistan.

24 takım Avrupa vitrininde
SPOR 5.06.2024 09:50:00 61 0

Almanya, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için son hazırlıklarını yapıyor. Son şampiyonu İtalya olan turnuvada ev sahibi Almanya’nın yanı sıra eleme gruplarında ilk iki sırayı alan 20 takım, Uluslar Ligi play-off yolundan gelen 3 takımla birlikte toplam 24 takım, 6 grupta mücadele edecek.

Gruplarında ilk ikiyi alan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü son 16 turunda karşı karşıya gelecek. Son 16 turundan itibaren tek maçlık eleme usulüyle yol olacak kazanan takımlar, 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki finalde kupayı kaldırmak için ter dökecek.

10 ŞEHİRDE MAÇ

Avrupa’nın futbol şöleni, 14 Haziran’da Almanya ile İskoçya arasında Münih’teki Allianz Arena’da oynanacak açılış karşılaşmasıyla başlayacak. 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki final maçıyla tamamlanacak. Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinin ev sahipliği yapacağı turnuvada kapanışa kadar toplam 51 maç oynanacak.

TÜRKİYE F GRUBUNDA

2024’te final hedefleyen A Milli Futbol Takımı, F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Şampiyonadaki ilk maçında Gürcistan ile 18 Haziran Salı günü Dortmund’da oynayacak milliler, ikinci maçını 22 Haziran Cumartesi günü aynı statta Portekiz ile yapacak. Ay yıldızlılar, gruptaki son maçı 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.

ÖDÜL 331 MİLYON AVRO

EURO 2024’e katılacak takımlara dağıtılacak para ödülü miktarı, toplam 331 milyon avro olacak. Katılım bedeli olarak 9 milyon 250 bin avro alacak takımlar, galibiyet için 1 milyon avro, beraberlik için 500 bin avro kazanacak. Gruptan çıkıp son 16 turuna katılan ekiplere 1,5 milyon, çeyrek finale çıkan takımlara 2,5 milyon, yarı finale kalan takımlara 4’er milyon avro verilecek. Şampiyon olan takım 8 milyon avro daha ödül kazanacak. İkinci olan da 5 milyon avro teselli ödülü alacak.

TURNUVA ŞARKISI ‘FIRE’

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan, turnuvanın resmi şarkısı “Fire” (Ateş) ile katlanacak. EURO 2024’ün resmi şarkısını İtalyan MEDUZA, ABD’li Rock müzik grubu OneRepublic ve Alman şarkıcı Leony seslendirdi. Dijital platformlarda müzikseverlere sunulan parça turnuvanın kapanış töreninde canlı performansla sergilenecek.

EURO 2024 GRUPLARI

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D Grubu: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna

F Grubu: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

 

KAYNAK TÜRKGÜN


Anahtar Kelimeler: takım Avrupa vitrininde

İlginizi Çekebilir

12. Olympos Regatta, yeni ufuklara yelken açıyor

'Olympos Regatta' Bursa sahillerinden çekildi... Yeni ufuklara İstanbul'dan yelken açacak

Çocuklar, yaz tatilinde Haliliye Belediyesi ile basketbol öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Türkiye-Çekya maçı sonrası ortalık karışmıştı... Chory'den olay sözler: Onları zehirlemek istedim

Euro 2024 | Çekya 1-2 Türkiye

Ankara Offroada hazır

Osmangazili judoculardan 9 madalya

Beylikdüzü Air Power Athletics sporunun tarihine geçti

A Milli Takım, Çekya ile 12. kez buluşuyor

 Dr. Yasemin Savaş ve Hülya Avşar’dan gösteri maçı

Başkent EDAŞ Spor Kulübü türk futboluna oyuncu yetiştiriyor

Depremzedelerden spora yoğun ilgi - Videolu Haber

Keşanspor kongresi için kim ne dedi?

Fenerbahçe'den herkesi şaşırtacak transfer! Bir zamanlar geleceğin yıldızı deniliyordu .