2.ULUSLARARASI MEDYA VE İSLAMOFOBİ FORUMU

2.ULUSLARARASI MEDYA VE İSLAMOFOBİ FORUMU

Ankara Bilim Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu), Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, TC.Kültür veTurizm Bakanlığı'nca Ankara'da 2.Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu düzenlendi.

Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdigi forumda İletişim Başkanı Fahrettin Altun Dünyada İslam karşıtı  yayinlarin yapıldığını, İslam karşıtlığının ırkçılık olarak getirilmek istendiğini, bu alanlarda kamuoyuna, üniversiteleré iş düştüğünü , yüzlestirme yapılmasının gerekliliği konusu üzerinde durdu. 

T.C. Kültür veTurizm Bakanı da şöyle konuştu: 

"Zamanında insanlar arazi vs. için öldürüldüler. Tarihte üstün insanlar  zayıf insanlar düşüncesi hakimdi. Bunları hatırlatmak şu anki zihniyeti de ortaya koyuyor. İslama bakışlarıda böyle. Ama biz öyle düşünmüyoruz. Haçlı seferlerinden 926 yıl geçtı. İslam algıya, saldiriya rağmen hızlı yayılan dindir. Bundan da rahatsız oluyorlar. Bunun için saldırıyorlar. Bir yurt dışındaki başsavcı gibi birinin ırkçı söylemi medyada görülüyor. Biz insanları saç rengi,ten renginden dolayı ayırmıyoruz. Neler yapılabilir? Örneğin bu konu karşıtı söylemler suç sayılabilir. Çocuklar eğitilebilir.Kurtulmanın yolu bilgi ve eğitimdir. Bu forumda görüş alışverişi sağlayacaksınız .Sadece televizyon, radyoyu değil sosyal medyayı da o denli iyi kullanmalıyız .Bu foruma katkılari olanlar ile çalışmalarda bulunanlara ve siz katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Konuşmalardan sonra düzenlenen panelde konu detaylı masaya yatırıldı. Panel sonunda toplantı bitti.