3 Büyüklerin Avrupa sınavı

Türk futbolunun lokomotif kulüpleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bugün Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçlarına çıkacak.

3 Büyüklerin Avrupa sınavı
SPOR 3.10.2024 16:50:00 46 0

Yeni formatıyla başlayan UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hedef olarak ilk 8 içinde yer almayı hedefleyen temsilcilerimiz ikinci maçlarına çıkıyor. Türk futbolunun en köklü kulüpleri olarak birçok başarıya imza atan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, bugün ülke puanı için çok değerli olacak puanları almak için 3’te 3 hedefiyle sahaya çıkacak. İlk haftayı 5’inci sıraya geçen sarı kırmızılılar ile 12’nci sırada yer bulan sarı lacivertliler dışarıda, Avrupa Ligi’ne kötü başlayan siyah beyazlılar da evinde oynayacak. Karşılaşmalar TRT1 ve Tabii platformundan yayınlanacak.

GALATASARAY LETONYA’DA, MAÇ TRT1’DE

Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında evinde PAOK’u 3-1 yenerek üç puanla başlayan Galatasaray, bugün grubun en zayıf takımları arasında gösterilen Rigas FS’ye konuk olacak. Sarı kırmızılılar, ilk maçında Romanya deplasmanında FCSB’ye 4-1 kaybeden Letonya temsilcisinden 3 puan alarak yoluna kayıpsız ilerlemeyi hedefliyor. Başkent Riga’daki Daugava Stadı’nda saat 19.45’te başlayacak maçı Slovak Filip Glova, Daniel Polacek, Peter Bednar hakem üçlüsü yönetecek.

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde RFS'ye konuk oluyor

4 İSİM YOK

Galatasaray’ın, Rigas FS ile deplasmanda oynayacağı maçta kart cezalısı Fernando Muslera, sakat Hakim Ziyech ve UEFA listesine yetişmeyen Roland Sallai forma giyemeyecek. Kasımpaşa maçında sakatlanarak oyundan çıkan Victor Osimhen de risk edilmemek için Riga’ya götürülmedi.

muslera

9,4 MİLYON AVROLUK RAKİP

Galatasaray’ın bugün konuk olacağı Rigas FS, 9,4 milyon avroluk değeri ile Avrupa Ligi’nin piyasa değeri en düşük takımı. Kadrosunda yer alan 900 bin avroluk en değerli oyuncusu Brezilyalı sol kanat Emerson Deocleciano’dan yararlanamayan Letonya temsilcisi, 31 kişilik geniş kadrosunda 8 A milli oyuncu barındırıyor. 26,5 yaş ortalamasına sahip Rigas FS’nin kadrosunda farklı ülkelerden 19 yabancı forma giyiyor.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Twente deplasmanında

FENERBAHÇE HOLLANDA’DA, MAÇ TRT SPOR’DA

Evinde oynadığı Union Saint-Gallen maçını 2-1 kazanarak Avrupa Ligi’ne üç puanla giriş yapan Fenerbahçe, bugün Twente deplasmanında sahaya çıkıyor. İlk maçta Manchester United ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Hollanda temsilcisine konuk olacak sarı lacivertliler, kazanarak 12’nci sırada başladığı ligde ilk 8’e girmeyi hedefliyor. Enschede kentindeki Grolsch Veste Stadında İngiliz Chris Kavanagh, Lee Betts, James Mainwaring’in yöneteceği maç 22.00’de başlayacak.

ÇAĞLAR ŞOKU

Twente deplasmanında Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçına çıkacak Fenerbahçe’de, savunmanın önemli isimlerinden Çağlar Söyüncü yer almayacak. Union Saint-Gilloise maçında kırmızı kart gören Bright Osayi-Samuel’in de forma giyemeyeceği maçta, liste dışı Levent, Bartuğ, Kostic, Kent, Oğuz da oynamayacak.

Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü

EN DEĞERLİSİ STEJIN

Fenerbahçe’nin rakibi Twente, bu sezon 7 haftası geride kalan Hollanda Ligi’nde 14 puan ve maç fazlasıyla Ajax’ın üzerinde 4’üncü sırada yer buldu. 68 milyon 780 bin avroluk değere sahip Hollanda temsilcisi, 25,1 yaş ortalamasıyla 26 kişiden oluşan bir kadro ile mücadelesini sürdürüyor. 4 A milli ve 10 yabancı futbolcuya sahip Twente’nin en değerli oyuncusu 10 milyon avro ile 22 yaşındaki Hollandalı 10 numara Sem Steijn.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'u ağırlıyor

 

BEŞİKTAŞ İSTANBUL’DA, MAÇ TRT1’DE

Yeni formatıyla 36 takımın mücadele ettiği Avrupa Ligi’ne kötü başlayan Beşiktaş, toparlanma hedefiyle bugün Eintracht Frankfurt’u ağırlayacak. Ajax deplasmanında 4-0 kaybederek lige son sıradan giriş yapan siyah beyazlılar, ilk maçta evinde Victorie Plzen ile 3-3 berabere kalan Almanya temsilcisi karşısında ilk galibiyetini almak için mücadele verecek. Tüpraş Stadı’nda 22.00’de başlayacak maçı İskoç John Beaton, Daniel McFarlane ve David McGeachie üçlüsü yönetecek.

AL MUSRATI KADRODA YOK

Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyeti hedefleyen Beşiktaş, Eintracht Frankfurt maçına Al Musrati’den yoksun çıkacak. Necip Uysal’dan da yararlanamayacak siyah beyazlılarda, bu sezon ilk kez Kayserispor deplasmanında geniş kadroya giren Oxlade Chamberlain de UEFA listesinde olmadığı için oynamayacak.

 Al Musrati

20 YABANCILI E. FRANKFURT

Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında Çekya ekibi Victoria Plzen karşısında 2 farklı üstünlüğünü koruyamayarak 3-3 berabere kalan Eintracht Frankfurt, kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı ile dikkat çekiyor. Bundesliga temsilcinin 248,3 milyon avroluk 24,9 yaş ortalamalı 27 kişilik kadrosunda, farklı ülkelerden 20 oyuncu yer alıyor. En değerli oyuncusu 28 milyon avroluk İsveçli Hugo Larsson olan Beşiktaş’ın rakibinde 10 A milli futbolcu da bulunuyor.

 

KAYNAK TÜRKGÜN


Anahtar Kelimeler: Büyüklerin Avrupa sınavı

İlginizi Çekebilir

Süper Lig'de 8. hafta heyecanı: Hakemler açıklandı

Çaykur Rizespor’da Hojer’in sakatlığı hakkında bilgilendirme

TOFAŞ'tan Diyarbakır'da basketbol dolu hafta sonu

3 Büyüklerin Avrupa sınavı

Kahta 02 Spor Yeni Yönetim Kurulu Kuruldu

KÂHTA’DA BİSİKLET SPORUNA İLGİ ARTIYOR

Çiğli Belediyespor’un Hedefleri: Genç Yetenekler ve Şampiyonluk

Alaçatı Wind Fest 2024: Rüzgar Sporları Tutkunları Ekim Ayında Buluşuyor

16 Kentten 550 Sporcu Mersin’de Yarıştı: Çukurovalılar 4 Kupa Kazandı

Adrenalin tutkunları Bursa’da sahne aldı

Antalyaspor 0-2 Fenerbahçe (MAÇ SONUCU - ÖZET) Antalya'da kazanan F.Bahçe!

Jose Mourinho'dan geceye damga vuran hareket

3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu start verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışında konuştu

Trabzonspor'un ilk galibiyetine Simon Banza damgası