SİYASET

SİYASET Haberleri

4 soruda dağılan CHP Eş Başkanı

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli MHP Grup toplantısında, Ekrem İmamoğlu’nun siyasi esiri CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’e şu dört soruyu sordu:

4 soruda dağılan CHP Eş Başkanı
SİYASET 22.05.2024 12:04:00 72 0

“Türkiye’yi, Cumhurbaşkanımızın değil de başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey ve yönetimine soruyorum, mertçe cevap vermelerini bekliyorum:

1– İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkumlarının affını istiyor musunuz?

2- Vatan topraklarının bir bölümünde bağımsız Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız? Beraber DEM’lendiklerinize söz verdiniz mi?

3- Hangi dış mihrakların nam ve hesabına siyasi çalışma yürütüyor, Türkiye’nin geleceğini kimlerle konuşuyor, kimin folluğunda yatıyorsunuz?

4- 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuz ise, size göre hukuk nedir? Adalet nedir? Devlet nedir? Siyasi onur ve millet sevdası sizin meşrebinizde ne manaya gelmektedir?”

Özgür Özel bu dört soruya cevap vermek yerine “Ben ne söylerim tamburam ne çalar!” misali başka havaları okumuş, cambaza bak oynamış, soruların üzerini başka gündem ve senaryolarla örtmeye çalışmıştır.

Çünkü Özgür Özel bu soruların hiçbirine cevap veremez. Bir başka yönüyle de aslında bugüne kadar eylem ve söylemleriyle de bu soruların hepsine cevap vermiştir.

CHP Genel Başkanı olduğu kongrede “Türkler de bunun için ana vatanım Kürdistan’a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir." diyen terör suçlusuna “Selahattin Demirtaş’a selam olsun” diyen, terör örgütü PKK’nın televizyon kanalı Medya Haber’e çıkarak PKK propagandalarına destek olan, Türkiye’yi işgalci gösteren PKK’lı sanatçıların elini öpen, PKK’nın tasmalı ve damgalı siyasi partisi DEM ile her konuda işbirliği yapan, PKK DEM’liğinin Türk bayrağına, İstiklal Marşı’na, Atatürk’e, şehidimize, gazimize yönelik yaptığı alçaklıklara zerre sesini çıkaramayan, “PKK sizi tükürüğüyle boğar” diyerek Türk devletini tehdit eden alçakların mazbatası için seferberlik başlatıp Van’a heyet gönderen, terör örgütü PKK’nın haber ajanslarına eliyle ödül veren, Türk Ordusuna PKK’nın televizyon kanalında “Kimyasal silah” iftirası atan ve PKK’nın her eylemini ve söylemini destekleyen eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı CHP Genel Merkezi’nde baş konuk yapan ve buna benzer konularla sicilini şişiren Özgür Özel, zaten bir nevi cevabını önceden vermişti.

Özgür Özel, Sayın Bahçeli’nin dört sorusuna direkt cevap verme cesareti gösteremiyor, ama onun bu sicili zaten bizim nazarımızda cevaptır.

Özgür Özel, PKK’lı teröristlerin serbest bırakılmasından mutluluk duyar. Kobani davasında ceza alan PKK’lılara ağıtlar yakıp, onların özgürlüğünü istemesi zaten bunun delilidir.

Özgür Özel, “kürdistan Türkiye’nin işgali altındadır” diyene özgürlük istiyor, onların elini öpüyor, televizyonuna çıkıyor, onlarla işbirliği ve ittifak yapıyorsa zaten o da sözde kürdistan’ın kurulmasına taraftır.

Terör örgütü PKK’yı, YPG’yi, PYD’yi Ortadoğu bölgesinde maşa olarak kullanan ABD olduğuna göre, bu terör örgütlerine sahip çıkan Özgür Özel’in ipinin kimlerin elinde olduğu bellidir.

Hendek ve Kobani terör olaylarında azmettirdiği PKK’lı teröristlere yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit ettirmiş, yüzlerce vatandaşımızı öldürtmüş PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyecek kadar pervasız, pişkin olan Özgür Özel’in hukuk ve adalet kavramlarına bakışı oldukça ucubedir.

Özgür Özel sıkıştığı delikten çıkabilmek için konuyu değiştiriyor, laf cambazlığı yapıyor. Kendisine sorulan bu 4 sorunun Sinan Ateş cinayetiyle alakası nedir? On binlerce insanı öldürmüş terör örgütünün partisiyle, sembol PKK’lılarla bu kadar içli-dışlı olacaksın ama Sinan Ateş cinayetine karşı da bu kadar duyarlı olacaksın öyle mi?

Kaldı ki, MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz haftalarda sana ve herkese çok net bir şekilde şu çağrıda bulunduğu halde hem konuyu istismar ediyor hem de acayip senaryolar yazıyorsun.

Ne demişti Sayın Bahçeli:

“Hayatlarında tek bir defa Ülkücünün hakkını, hukukunu ve haysiyetini gözetmeyen mihrakların partimizi ve Ülkü Ocaklarını bir cinayetle anma teşebbüsleri ayrıca değerlendirilmesi gereken şerefsizce bir saldırganlıktır.

Bugüne kadar niye iddianame hazırlanmadı diye sordular.

İddianame hazırlandı, içi boş dediler.

Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak beklentimiz şudur:

Mezkur iddianame ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhâl başlatılmalıdır.

Kimin elinde hangi belge ve bilgi varsa mahkemeye sunmalıdır.

Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır.

CHP’sinden İP’ine kadar malum partiler neyi biliyorsa acilen mahkemeye yetiştirmelidir.

Abdestten şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz.

Çiğ süt içmeyenin karnı da ağrımaz.

Bakalım hukuki süreç Ankara’da mı bitecek, yoksa Pensilvanya’ya mı dayanacak, hodri meydan, hep beraber göreceğiz.”

Özgür Özel imaları, ithamları, iftiraları, suçlamaları, cambaza bak oynamaları bırak ve Sinan Ateş cinayetiyle ilgili ne biliyorsan hepsini mahkemeye getir teslim et!

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ne yazıyorsa kendi yazısıdır, ne söylüyorsa kendi sözüdür. 4 soru karşısında histeri nöbetleri geçiren Özgür Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş davasıyla ilgili söylediği sözlere rağmen, metin konuşması üzerinden yaptığın açıklamalarla büyük çelişkiye düşmüyor musun? Sinan Ateş üzerinden MHP’yi suçluyorsun ama zaten bu suçlamalara karşı bu şekilde bir çağrıda bulunan MHP Lideri değil mi?

Özgür Özel, sana sufle verenleri de yanına alarak, Sinan Ateş konusunda ne biliyorsan hepsini savcılara teslim etmelisin. Eğer sen gitmiyorsan savcılar seni davet etsin ki bildiklerini anlat…

Özgür Özel sen cidden Kemal Kılıçdaroğlu gibi Atatürk’ün partisinin başına yakışmayan ve Kılıçdaroğlu’nun çizgisinden giden tuhaf birisin. Dünkü konuşmanda “Ben, Sayın Başak Demirtaş'ı, Yüksekdağ'ın eşini Sedat Şenoğlu'nu aradım. Bu kararları nasıl yorumladığımızı ve dayanışma duygularımızı ifade ettim.” diyorsun…

Normalde Atatürk’ün çizgisinde olsan şehit askerin, polisin, öğretmenin, doktorun ailesini araman lazımken, sen öldüren ve azmettiren tarafta olan PKK’lıların ailesini arayıp dayanışma desteği veriyorsun. Allah sana gerçekten akıl, fikir, karakter ve de hidayet versin…

Özgür Özel senin her davranışın zaten cevap niteliğinde ama laga lugayı bırak da MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin sana yönelttiği 4 soruya cevap ver… Ver ki, çelişkilerini, tezatlıklarını, tuhaflıklarını, inkârlarını gerçek Atatürkçü olan CHP’liler de görsün…

KAYNAK TÜRKGÜN


Anahtar Kelimeler: soruda dağılan Başkanı

İlginizi Çekebilir

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş: "Mutlu ve umutlu yarınlar bizi bekliyor"

Adak: " Vatandaşlarımızın zararları en kısa zamanda ödenecek"

Milletvekili Karatutlu, Bakan Göktaş'ı ziyaret etti

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış’tan, Kılıçdaroğlu ziyareti

Asya'da saflar netleşiyor!

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet

Cüneyt Aldemir: "105 yıl önce Tokat'ta İstiklal Meşalesi Yakıldı"

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor mu? Bursa nasıl etkilenecek?

Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Bakan Kacır’ı ziyaret etti 

DEVA'lı vekil Ekmen Mersin'in sorunlarını anlattı