Yem fiyatları arttı Hakkari'de balıklar aç kaldı

Hakkari’nin Depin mevkiinde 1992 yılında kurulan ve 4 ailenin geçimini sağladığı Çallı Alabalık Tesisleri ayakta durma mücadelesi veriyor. Üretici İdris Çallı yem fiyatlarındaki artış nedeniyle balıkların aç kaldığını söylüyor.

 Yem fiyatları arttı Hakkari
EKONOMİ 14.08.2023 17:48:00 88 0

31 yıl yıl önce Kerem Çallı tarafından Depin’de kurulan, 200 ton balık potansiyeli bulunan ve 5 milyon yavru yetiştiriciliği yapılan Çallı Alabalık tesisi ayakta durma mücadelesi veriyor.

Döviz kurlarındaki artışa paralel olarak yem fiyatlarının günden güne arttığını söyleyen Çallı Alabalık Tesisi Sahibi İdris Çallı yem alamayacak duruma geldiklerini ileri sürdü.

‘Geçen sene balık yeminin tonunu 20 – 28 bin TL’ye alıyorduk’ diyen Çallı bugün yemin tonunun 60-70 bin TL’ye çıktığını ve artışın günden güne devam ettiğini kaydetti.

Yem alamadıkları balıkların aç kaldığını söyleyen Çallı, mecburi olarak kapasite düşürdüklerini bildirdi ve ekledi: “Balıklar aç kaldığı için üretimimiz durma noktasına geldi. Kendi imkanımızla kurduğumuz ve yıllardır halkımızın balık ihtiyacının karşılandığı tesisimizi kapatmak istemiyoruz.”

Devletten yem desteği beklediklerini belirten Çallı, “Türkiye’de balık yemi fiyatları çok yüksek. Bu sadece bizi değil tüm balıkçıları etkiliyor. Artık yavaş yavaş balıkçılıkta üretim duruyor. Herkes artık üretimlerini düşürüyor. İran’da balık yemi çok ucuz. Eğer ki Sayın valimizin taktirine kalan bir şey ise bize yardımcı olurlarsa biz İran’dan yem getirmek istiyoruz. Şuan üretimimizi neredeyse yarı yarıya düşürmek zorunda kalıyoruz. Milletin balık ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Lütfen bize destek çıkın” şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilir

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Depremin yaralarını sarıyorlar

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı