ABD'li analistten çarpıcı sözler: İsrail'in kıyameti Türkler olur

Gazze'deki yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail saldırıları sürerken eski ABD askeri ve askeri analist Douglas Macgregor, çarpıcı analizlerde bulundu.

ABD
DÜNYA 21.10.2023 12:10:00 69 0

Günlerdir devam eden İsrail-Hamas çatışması dünya gündemini etkiliyor. 7 Ekim'de “Aksa Tufanı” operasyonu ile başlayan çatışmalarda, Gazze yoğun bir bombardıman altında ve siviller canlarını kurtarmaya çalışıyor. Özellikle Gazze'deki hastanelere yapılan İsrail saldırısı, yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu ve uluslararası toplumda büyük tepkilere yol açtı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e yaptığı ziyaret sırasında koşulsuz desteklerini açıkladı, bu açıklama da büyük bir yankı uyandırdı. Bu çerçevede, İsrail-Filistin çatışması devam ederken, dünya çapında endişe ve tartışmalar devam etmektedir.

Eski ABD askeri ve askeri analist Douglas Macgregor, Gazze'deki son gelişmeleri Amerikalı eski hukukçu Andrew Napolitano'ya değerlendirdi. Macgregor bölgedeki tansiyonun yükseldiğini ve İsrail'in muhtemel bir kara harekâtı ihtimalinin kaygı verici olduğunu belirtti.

İSRAİL’DEN SIKILDILAR ARTIK

Bölgedeki diğer ülkelerin de dünyanın geri kalanı gibi artık İsrail'den sıkıldığına ve Avrupa’nın da artık ABD’den bıktığına dikkat çeken Macgregor, İsrail'in Gazze'ye olası bir kara harekâtı düzenlemesinin sonuçlarının ağır olacağını söyledi.

“DÜNYA SAVAŞININ EŞİĞİNDEYİZ”

Dünya savaşının eşiğinde olunduğunun anlaşılması gerektiğinin altını çizen Macgregor, Gazze'ye olası bir kara harekâtının, istenilen başarıyı getirmeyeceğini belirtti. Kara harekatında istekli olan İsrail’in Gazze’ye girmesi durumunda sadece asker kaybı yaşamakla kalmayacağını, aynı zamanda Hamas’ı da tamamen yok edemeyeceğini ifade etti.

“ASIL TEHDİT İRAN DEĞİL TÜRKİYE”

İran'ın elindeki füzelerin çokluğuna rağmen, İsrail'in savaş durumunda İran'a nükleer bomba göndereceğini açıkça belirttiğini söyleyen Macgregor, Türkiye’nin tehdidine dikkat çekti.

"TÜRKLER İSTERSE PAKİSTAN NÜKLEER SİLAH VERMEYE HAZIR"

Erdoğan’ın dünyadaki Sünni Müslümanlar için fiili lider olduğunu kaydeden Türklerin İsrail ile tarihlerinde iyi bir hatırasının olmadığını dile getirdi. Macgregor, Türklerin Gazze'ye yardım taşıyan gemilere yapılan saldırının hala hafızalarda olduğuna işaret etti. Ayrıca Türkiye ve Pakistan'ın yakın ilişkilere sahip olduğunu ve Türklerin İsrail'e karşı caydırıcılık amaçlı nükleer silah sağlama potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü: “İsrail için asıl tehdit İran değil Türkiye'dir.  Pakistanlılar da Türklerle çok yakın. Eğer Türkler isterse İsrail'e karşı caydırıcılık için nükleer silah vermeye hazırlar.”

“2 MİLYON ASKERİ BÖLGEYE YIĞARLAR”

Türkiye'nin bölgede en büyük hava ve askeri güce sahip olduğunu belirten Macgregor, Türkiye’nin bir aya kalmadan kısa sürede iki milyon askeri bölgeye yığabileceğini ve Türk askerlerinin savaşçı nitelikte olduğunu söyledi.

GAZZE HAREKATI İSRAİL İÇİN KIYAMET OLUR

Sonuç olarak, Macgregor, İsrail'in Gazze'ye kara harekâtı başlatması durumunda, bu savaşın kazanılmasının zor olacağını ifade ediyor. Hatta ABD hava desteği bile verilse, bu savaşın çözümü için yeterli olmayacağını vurguladı: “Bütün bu saydıklarım İsrail için kıyamet olur, eğer Gazze'ye girerlerse! Bu saydıklarım kazanılamaz bir savaşı anlatıyor. ABD hava desteği verse de bu yeterli olmayacaktır. Hepimiz biliyoruz ki karada da denizde de onlarla savaşacak kadar askerimiz yok.”

Kaynak Türkgün 


İlginizi Çekebilir

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar

Başkan Erbaş, İslam dünyası Hac Heyetleri Başkan ve Bakanları ile bayramlaştı

Erdoğan Paşinyan'la hem bayramlık, hem de diplomatik görüştü

Avrupa'da uyuşturucu her yerde!

Bir skandal açıklama daha! İsrailli eski milletvekili Moshe Feiglin Filistinliler için Nazi benzetmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 liderleriyle buluştu

G7 Liderler Zirvesi’nde ikinci gün

NATO'da geleneksel aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya'nın Filistin kararı çok mühimdir

İspanya ile 11 anlaşma imzalandı