Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da uygulanacak yeni 'Kent Meydanı' projesi, çarşı esnafı arasında büyük bir endişeye yol açtı.

Adıyaman çarşı esnafı yeni
GÜNDEM 4.07.2024 15:55:10 25 0

Vali Dr. Osman Varol tarafından açıklanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, esnafın yeni yerlerinin nasıl ve nerede olacağına dair belirsizlik sürüyor. Deprem sonrası yaptıkları tadilat ve tamirat masraflarının nasıl telafi edileceği konusunda da bir muhatap bulamayan esnaf, yetkililerden çözüm bekliyor.

Petunya Cafe ortağı Yasin Öztekin, depremden sonra iş yerleri için 2 milyon TL harcama yaptıklarını belirterek, gelecekte uğrayacakları zararların nasıl telafi edileceği ve yerlerinin ne olacağı konularında bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi. Öztekin, “Biz depremden sonra birçok yakınımızı kaybettik ve Adıyaman'da ekonomik hayatımızı devam ettirmeye çalışırken bu tür söylentiler olumsuz bir etki yaratıyor. Bu konuda kesinlikle muhatap bulamıyoruz. Emlak Konut'a gittik, bize 15 gün içinde buradan çıkmamız gerektiği söylendi ama yer ayarlama veya destek konusunda hiçbir şey yapılmadı. Yetkililerle görüşmek istiyoruz, ama bir türlü görüşemiyoruz” dedi.

Öztekin, çarşı esnafının karşı karşıya kaldığı bu belirsizliğin işsizlik ve ekonomik sorunlara yol açacağını vurgulayarak, “Adıyaman'ın zaten büyük bir sorunu olan işsizlik, depremden sonra daha da arttı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!