Adıyaman Kent Konseyi'nde usulsüzlük iddiası

Adıyaman Kent Konseyi

ADIYAMAN (PHA) - 31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'den CHP'li Abdurrahman Tutdere'ye geçen Adıyaman Belediyesi ile kentte değişim rüzgârları esmeye devam ediyor.

Kent Konseyi seçimlerinin yapılacağı Adıyaman'da, mevcut Kent Konseyi'nde de bir değişim beklentisi her geçen gün artarken, adaylar ortaya çıkmaya başladı.

Mevcut Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, 29 Haziran’da çağrı yaparak 14 Temmuz Pazar günü için seçim kararı aldı. Ancak, bu karar, "Değişim" grubu adayı Ragıp Aras tarafından usulsüz ve baskın bir seçim olarak nitelendirildi.

Değişim Grubu adayı Ragıp Aras yaptığı açıklamada, Kent Konseylerinin kurulmasının 2006 yılında 26313 sayılı Resmi Gazete'de öngörüldüğünü ve Adıyaman Kent Konseyi'nin 2007 yılından beri faaliyette olduğunu belirtti. Aras, Kent Konseyinin destekleyicisi ve yardım sağlayıcısının Adıyaman Belediyesi olduğunu vurguladı.

Aras, "Mevcut Kent Konseyi iki seçim dönemi yanı on yılı aşan süredir bu görevi yürütmektedir. Mevcut yönetimin bu on yılı aşan sürede kent vizyonu, kalkınma, kentin planlaması, çevre, yönetim, saydam ve şeffaf belediyecilik, katılım, dayanışma ve yardımlaşma konularında Adıyaman için neler yaptıklarını halkımızın takdirine sunuyoruz," ifadelerini kullandı.

Seçimin usule ve yasaya aykırı olduğunu belirten Aras, “Mevcut yönetim, yasayı ve belediyeyi hiçe saymakla kalmayıp sanki Adıyaman yüzyılın tufanını yaşamamış gibi ortak aklı, dayanışmayı ve yardımlaşmayı da hiçe saymıştır,” dedi.

Aras, Kent Konseyi Yönetmeliği'nin 5. Maddesinin 2. Fıkrasına atıfta bulunarak, "Kent konseyi genel kurulu ilk toplantısını yapmak üzere belediye başkanının çağrısı ile toplanır. Belediye başkanının başkanlığında toplanan genel kurul, toplantıyı idare etmek üzere üyeleri arasından divan kurulunu seçer ve bu divan oluştuktan sonra başkan ve yürütme kurulu seçilebilir," ifadelerini kullandı.

Ragıp Aras, usule ve yasaya aykırı olan bu seçimin iptali için ilgili tüm tarafları göreve çağırdı. Aras, seçimlerin yasaya uygun yeni bir tarihte tüm tarafların katılımı ile yapılması gerektiğini vurguladı.

"Yaşadığımız deprem sonrası Adıyaman’ın yeniden inşası, gelecek nesillere sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent bırakılması tüm hemşerilerimizin ve tarafların ortak anlayışı, çabası ve emekleriyle mümkün olacaktır," diyen Aras, Kent Konseyi başkan adayı olarak bu konuda üzerine düşeni yapacağının sözünü verdi.

Vatandaşlar, Kent Konseyi seçimlerinin usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesini ve şeffaf bir şekilde yapılmasını bekliyor.

Kaynak : PHA