Adıyaman Üniversitesi bünyesinde 'Engelsiz Kütüphane' birimi hizmete açıldı

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Üniversitesi Merkez Kütüphanesi bünyesinde Engelsiz Kütüphane Birimi personel ve öğrencilerin kullanımına açıldı.

Adıyaman Üniversitesi bünyesinde
GÜNDEM 15.05.2024 17:15:00 88 0

KGörme engeli bulunan öğrenci ve personel için bilgiye erişim hizmeti sunacak olan Engelsiz Kütüphane Birimi, kullanıcılardan tam not aldı. Kullanıcılar, birim bünyesindeki ekran okuma programı ile hem araştırma yapabilecek hem de istedikleri eserleri tarayıcı ve ekran okuma programı yardımıyla inceleyebilecekler.
Birimde görme engeli olanların bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen akıllı kabartma yazı klavyesi de yer almakta. Hizmete açılan birim ile ilgili açıklamalarda bulunan Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Soner Özen, “Engelsiz bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini dile getirerek, Türkiye'de faaliyet gösteren özel bir yazılım şirketi tarafından engellilerin sosyal hayata aktif katılımının ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi için akıllı kabartma yazı klavyesi geliştirildi. Her dile uyumlu olan klavye, görme engellilerin eğitimlerine yardımcı olacak. Kitapların bilgisayar ortamında taramasını yapan, hafıza kartına yüklenen kitapları okuyabilme ve not alabilme özelliği bulunan akıllı kabartma yazı klavyesi; görme engellilerin teknolojiyi kullanmasını kolaylaştıracaktır. Bilgisayar ortamındaki her türlü yazının sesli olarak duyulmasını ayrıca kabartma olarak okunmasını sağlayan akıllı klavye, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Körler Okulları'nda da kullanılmaktadır. Bu sistem görme engelli/az gören kullanıcılarımızın bilgiye tam ve doğru ulaşmasını, daha etkili ve verimli çalışmasını sağlayacaktır. Üniversitemize böylesine işlevsel ve faydalı bir birimin kazandırılmasına vesile olan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş olmak üzere üniversitemizin tüm yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı