Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den TYP açıklaması: “TYP süresi uzatılmalı”

Adıyaman’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan işçiler için açıklama yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Bakanlığa TYP sürelerinin uzatılması çağrısında bulundu.

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den TYP açıklaması: “TYP süresi uzatılmalı”
30.05.2024 13:49:00 307 0

Adıyaman’da 1 Haziran’da iş akdi sona erecek yaklaşık 9 bin işçi seslerini duyurabilmek umuduyla Valilik binası önünde bir araya geldi. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere de, işçilerin yanına giderek, Çalışma Bakanlığına TYP sürelerinin uzatılması çağrısında bulundu. 

“DEPREM İLLERİNİN YARALARI SARILMADI” 

İşçilerin, sloganlarla karşıladığı Başkan Tutdere, Adıyaman ve 10 ilde 6 Şubat depreminin yaralarının henüz sarılmadığını ve bu nedenle TYP’lilerin iş akitlerinin uzatılması gerektiğini söyledi. 

İlgili Bakan Yardımcısı ve milletvekilleri ile konuyla ilgili görüşmeler sağladığını ve TYP’li işçilerin yanında olduklarını dile getiren Tutdere, şunları söyledi:

“Birkaç gündür özellikle TYP’li kardeşlerimizin iş akitlerinin sonlandırılmasına ilişkin çeşitli mesajlar size geldi. Biz de bu süreci sizinle takip ediyoruz. Bu konuyla ilgili Bakan Yardımcısı ile milletvekilleri ile Sayın Vali ile görüştük. Bu konuda TYP’lilerle ilgili sürenin uzatılması gerektiğini her zaman dile getiriyorum, geçen hafta Ankara’daki ziyaretlerde bunu dile getirdim, bundan sonra da gerekirse Ankara’ya gidip aynı şekilde sorunları dile getireceğim.”

“SONUÇ ALMAK İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

“Adıyaman’da sorunlar devam ediyor, Adıyaman’da insanlarımızın ekmeğe ihtiyacı var, depremin yaraları sarılmış değil. Dolayısıyla insanlarımızın, hemşehrilerimizin daha fazla mağdur olmaması için benim görüşüm TYP’nin uzamasından ve sizin çalışmanızdan yanadır. Bu konuda da belediye başkanı olarak üzerime ne düşüyorsa sesiniz olmaya, yanınızda durmaya devam edeceğim. Tabi bu Bakanlığın alacağı bir karar. Biz de Bakanlığa sizin bu mağduriyetinizi, haklı talebinizi ileteceğiz, gerekli görüşmeleri yapacağız. Sonuç almak için her türlü gayreti göstereceğiz.”

“YANINIZDAYIZ, SESİNİZİ DUYURACAĞIZ”

“Sizler burada depremin yaralarının sarılması konusunda önemli işler yapıyorsunuz; hem konteyner kentlerde hem de Belediyemizde önemli işler yapıyorsunuz. Yanınızdayız, sesinizi duyurmaya çalışacağız.”

Başkan Tutdere, bir TYP’linin kendisine, “Adıyaman’daki milletvekilleri bizimle ilgilenmiyor.” sözüne, “Ben hepinizin sesini duyuracağım.” diye yanıt verdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

  • Başkan Tutdere’nin işçilerin yanına gelmesi
  • Başkan Tutdere’nin işçilere seslenmesi
  • 03.12: TYP’li işçinin, “Adıyaman’daki milletvekilleri bizimle ilgilenmiyor” sözüne, Başkan Tutdere’nin, “Sesinizi duyuracağım” yanıtı
  • Başkan Tutdere’nin işçilerle Belediye binası içindeki konuşmaları
  • Detaylar 


İlginizi Çekebilir

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş: "Mutlu ve umutlu yarınlar bizi bekliyor"

Adak: " Vatandaşlarımızın zararları en kısa zamanda ödenecek"

Milletvekili Karatutlu, Bakan Göktaş'ı ziyaret etti

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış’tan, Kılıçdaroğlu ziyareti

Asya'da saflar netleşiyor!

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet

Cüneyt Aldemir: "105 yıl önce Tokat'ta İstiklal Meşalesi Yakıldı"

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor mu? Bursa nasıl etkilenecek?

Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Bakan Kacır’ı ziyaret etti 

DEVA'lı vekil Ekmen Mersin'in sorunlarını anlattı