ADIYAMAN BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NDEN NEFES KESEN TATBİKAT

ADIYAMAN BELEDİYESİ İTFAİYESİ

Adıyaman Belediyesi itfaiye ekipleri İtfaiye Haftası kapsamında ‘havai hat’ tatbikatı gerçekleştirdi. Yaralı bir vatandaşın zor koşullarda kurtarılmasını simüle eden tatbikat gerçeğini aratmadı.

Beşpınar Vadisi’nde gerçekleştirilen tatbikatı, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra birim müdürleri ve vatandaş izledi. 

"İTFAİYE EKİBİMİZ HER ZAMAN GÖREVE HAZIR"

İtfaiye ekiplerini profesyonelliklerinden dolayı kutlayan Başkan Tutdere, tatbikat sonrasında açıklamalarda bulundu. Şehrin güvenliği için özveriyle çalışan ekiplere teşekkür eden Tutdere, “İtfaiye Haftası kapsamında yapılan tatbikat, şehrimizin karşı karşıya kalabileceği en zor durumlara bile hazırlıklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Özellikle uçurum gibi zorlu alanlarda yapılan kurtarma operasyonları son derece başarılıydı. İtfaiye ekibimiz, yenilenen araç gereçleri ve uzman personeliyle her türlü afete ve riske karşı hazır durumda. Bu vesileyle, tüm itfaiyeci arkadaşlarımızın İtfaiye Haftası’nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

6 AYDA 1340 VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ

İtfaiye Müdürü Ali Doğan ise 6 aydan bu yana 1340 olaya müdahale eden ekipleri kutladı. Doğan, 1 Nisan ile 1 Ekim tarihleri arasında yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Yine aynı dönemde yangın müdahale sayımız 927’ye ulaştı. Yangınların 308’ine başlangıç aşamasında hızlı müdahale ederek yangını kontrol altına aldık. 607 vaka kısmi yanma aşamasında kaldı ve 12 vaka tamamen yanma olarak kaydedildi. Ayrıca, can kurtarma operasyonlarında 245 kez, intihar girişimi ve kapı açma müdahalelerinde 21 kez aktif rol aldık. Trafik kazası sonrası tedbir ve olay yeri temizleme operasyonlarımız 66 kez gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra yangın dışı kurtarma operasyonlarımızda 413 vakaya müdahale ettik. Toplamda 1340 müdahale gerçekleştirdik, asılsız ihbar sayımız ise 15 olarak kayıtlara geçti.”