ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM ALANINDA YENİ BİR PENCERE AÇTI

Adıyaman Üniversitesinde Ortak Dersler Koordinatörlüğü kuruldu.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM ALANINDA YENİ BİR PENCERE AÇTI
EĞİTİM 24.08.2024 08:04:00 123 0

Adıyaman Üniversitesinde Ortak Dersler Koordinatörlüğü kuruldu. Koordinatörlük bünyesinde açılan ortak seçmeli dersler, hem ön lisans hem de lisans programlarına kayıtlı öğrenciler tarafından öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına göre tercih edilebilecek dersler olarak planlanmıştır. Bu dersler sayesinde Üniversitenin farklı birimleri arasındaki sınırlar kaldırılarak öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırılması ve öğrencilerin çeşitli alanlarda bilgi ve beceri edinmeleri amaçlanmıştır. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş şöyle dedi:
“Eğitim öğretim sistemimizi daha kaliteli ve uluslararası standartlara ulaştırmak, aynı zamanda öğrenci odaklı hale getirmek için zaman ve mekân fark etmeksizin çalışmaktayız. Ortak Dersler Koordinatörlüğü de bu çalışmalarımızın bir sonucudur. Bu koordinatörlüğü kurarak öğrencilerimizin kazanmış oldukları bölümlerdeki dersler ile ilgili bilgi edinmeleri dışında, öğrencilerimize farklı bir perspektif de sunmak istedik. Söz gelimi bir Tıp Fakültesi öğrencisi neden sanat veya edebiyat ile ilgili bir dersi alamasın veya bir Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi neden bir yapay zekâ veya finansal okur yazarlık ile ilgili bir dersi alamasın diye düşündük. Kurduğumuz bu yapı sayesinde öğrencilerimiz ilgi duydukları alanlar ile ilgili farklı dersleri de seçebilecekler ve böylelikle kendi alanları dışında da birikim elde edebileceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz seçecekleri bu ortak seçmeli dersler sayesinde farklı bölümlerdeki arkadaşları ile bir araya gelme imkanına da erişeceklerdir. Dolayısıyla bu adım Üniversitemizin büyük bir aile olma yolunda önemli bir adımdır ve öğrencilerimize eğitim-öğretim, kişisel gelişim ve sosyal aktiviteler açısından ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bizler elbette öğrencilerimiz ile varız, her şeyi öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmeleri için planlıyoruz. Bütün akademik ve idari personelimizin ve dahi bizlerin burada bulunma nedeni öğrencilerimizdir. Ortak seçmeli dersler havuzuna katkı sunan tüm hocalarımıza hassaten teşekkür ediyor, Koordinatörlüğümüzün Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Ortak seçmeli derslerle ilgili kapsamlı bilgilere ulaşmak için https://ortakdersler.adiyaman.edu.tr/ adlı Ortak Dersler Koordinatörlüğünün web sayfasına ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir

Vali Dr. Osman Varol’un Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Başkan Abdurrahman Tutdere’den 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı mesajı

ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALİ TOSUN’UN “İLKÖĞRETİM HAFTASI” MESAJI

Mehmet Demir: “Sorunlar çözülmeli, beklentiler karşılanmalıdır”

Milletvekili ALKAYIŞ: Eğitim, En Temel İhtiyaçtır!

Adıyaman Belediyesi’nin eğitim desteği detayları belli oldu

Okulların Açılmasına Kısa Süre Kala Öğretmenler Seminerlere Katılıyor

Mehmet Demir: “Okullarımızın temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı karşılanmalıdır”

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM ALANINDA YENİ BİR PENCERE AÇTI

2024-Sayıştay Eleme Sınavı'na başvurular başladı

MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti

SANKO Üniversitesi tüm lisans programlarıyla dereceye girerek zirvedeki yerini korudu

Vali Varol, Çelikhan Atatürk İlkokulunu ziyaret etti

Rektör Dağlı: TÜMA raporlarında A+ üniversite kategorisinde yer almak gurur verici bir tablodur

SANKO Üniversitesi’nde 2024 tercih ve tanıtım dönemi başladı