Adıyaman'a Tarihi Kentler Birliğinden destek ziyareti

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Tarihi Kentler Birliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlik üyelerini kentte ağırladı.

Adıyaman
GÜNDEM 5.10.2024 19:59:00 15 0

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve en son Adıyaman’da sona eren ziyarette başkan Mansur Yavaş’a birlik üyeleri eşlik etti. Ziyaretin temel amacı, deprem bölgesinde tarihi ve kültürel mirasın korunması için yapılabilecekleri tespit etmek olarak bildirildi.

Program kapsamında heyet önce CHP İl Başkanı Engin Doğan ve partilileri ziyaret etti. Ardından Başkanlık makamında devam eden ziyarette konuşan Başkan Tutdere, deprem ve sonraki süreçte Adıyaman’a desteklerinden dolayı Mansur Yavaş’a teşekkür etti. Başkan Tutdere, “Sayın başkanım kentimize hoş geldiniz. 6 Şubat depremi sonrası bizlerle büyük bir dayanışma içerisinde oldunuz. İnşallah bu desteklerinizle biz de yaralarımızı daha hızlı saracağız ve kentimizi düştüğü yerden ayağa kaldıracağız.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Büyük Destek: Atatürk Parkı Yenileniyor

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olam Atatürk Parkının da müjdesini veren Başkan Tutdere,  desteği, enerjimizi ve umutlarımızı artırıyor. “Sayın Mansur Yavaş, Karapınar’da bulunan 30 dönüm alandaki Atatürk Parkı’nın proje ve yapım işlerini üstlendi. Proje önümüzdeki hafta ihale aşamasına gelecek. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun. Bu destek için de ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş: "Adıyaman’ın Kirvesiyiz, Yanınızdayız"

Deprem bölgelerindeki tarihi ve kültürel mirasın korunması açısından tespitte bulunmak üzere söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Mansur Yavaş ise, Adıyaman’a destek olmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

Mansur Yavaş, Adıyaman halkıyla kurduğu yakın bağa dikkat çekerek, "Adıyaman’ın kirvesiyiz, Kahta’nın kirvesiyiz. Bu kente olan bağlılığımız, sadece kardeşlik değil, dayanışma üzerine kurulu. Hayatın daha hızlı normale dönmesi ve morallerin yükselmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, deprem bölgesi için sınırsız destek yetkisi aldık ve bu yetki kapsamında her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz. Adıyaman halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve daima yanınızda olduğumuzu vurgulamak istiyoruz." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Mansur Yavaş ve beraberindeki heyet, Ulu Cami, Tuz Hanı ve Oturakçılar Pazarı’nı gezerek esnafla bir araya geldi.


İlginizi Çekebilir

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'a Tarihi Kentler Birliğinden destek ziyareti

Adıyaman’da Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi

Besni’de Elektrik Kesintisi: Uzun Süre Kesik Kalabilir!

Kahta'da Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Başarı

Kâhta İlçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı

Mahmut Arslan: Kahta İl Olmadıkça Kalkınamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda 3 madde daha kabul edildi

Oruç Reis Somali'de arayacak

Bakandan yeni iç hat seferleri müjdesi!

Bakan Bolat TEKNOFEST'te