Adıyaman'da 200 aileye kurban eti ulaştırıldı

Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesi iş birliğinde 35 hisse adak, akika ve şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahibi 200 aileye ulaştırıldı.

Adıyaman İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Adıyaman Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin bağışladığı kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hayırseverlerin bağışladığı 35 hisse adak, akika ve şükür kurbanı kesilerek din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından önceden belirlenen 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Rabbimizin bizlerden istediği yardımlaşma şuuruyla toplamda 35 adet adak, akika ve şükür kurbanlarının kesimi TDV Adıyaman Şubesince gerçekleştirildi. Bu kapsamda 200 pay din görevlilerimiz tarafından ilimizde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Adak bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmeleri yönünde vatandaşlarımızın TDV'yi tercih etmeleri bizleri onure etmiştir. Hizmetlerimiz ara vermeden sürmekte, halkımızın emanetlerini gerçek sahiplerine ulaştırmaya ve her zaman onların yanında olmaya devam etmekteyiz. Gayret bizden netice Rabbimizdendir.” diye konuştu.

TDV Adıyaman Şube Temsilcisi Zeynel Duyum ise “Vatandaşlarımız tarafından bizlere emanet edilen adak kurbanların kesimlerini, hijyen kurallarına ve İslami usullere uygun, hayvanlara eziyet etmeden yaparak din görevlilerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.” dedi.