SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

ADIYAMANDA AŞI SEFERBERLİĞİ

İlimizde Covid -19 aşı seferberliğine Merkez, İlçe, Köy, Kasaba Demeden haftanın 7 günü kapı kapı dolaşılarak tüm hızı ile devam edilmektedir.

ADIYAMANDA AŞI SEFERBERLİĞİ
SAĞLIK 2.01.2022 21:14:00 107 0

İlimizde Covid -19 aşı seferberliğine Merkez, İlçe, Köy, Kasaba Demeden haftanın 7 günü kapı kapı dolaşılarak tüm hızı ile devam edilmektedir.

Covid -19 ile mücadelede elimizdeki en kuvvetli silah olan aşının salgın sürecini sonlandırabilmek için ne kadar önem arz ettiğini, Adıyamanlı vatandaşlarımıza iletmek adına Vali Yardımcımız Abdulhamit KARACA Önderliğinde; İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevliler, İl ve İlçe Kanaat kanaat önderleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, Merkez ve İlçelerde görevli tüm sağlık Personellerimiz ile birlikte yek vucud olarak aşı seferberliği devam ediyor.

Covid-19 sürecinde aşısının ne kadar önemli olduğunu, Covid-19 aşısı yaptırıldığında hastalık sürecinin gidişatını iyi yönde nasıl etkilediğini, hastaneye yatış oranlarında ve özellikle yoğun bakıma geçiş aşamasında çok önemli olduğu konusunda bilgilendirilmeler yapılarak, hiç aşı olmamış, 2 veya 3. Doz aşı süresi gelmiş olan vatandaşlarımıza aşıları yapılıyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ; “ Bütün Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgının ilk başladığı günden bu yana Covid-19 dan korunmak için elimizde sadece maske, mesafe ve hijyen kurallarının olduğunu, ama artık elimizde Aşı gibi kuvvetli bir silahımızın olduğunu, vatandaşlarımızın bu silahı kullandığı müddetçe Covid-19’dan ve onun yol açabileceği zararlı etkilerden en asgari ve hatta hiçbir zarar görmeden atlatabileceğimizi sevdiklerimize hastalığı daha az bulaştıracağımızı, sevdiklerimizin ve yakınlarımızın hastaneye yatışlarını, yoğun bakım şartlarında tedavi olmalarını engelleye bileceğimiz, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara ilmin ışığında dilimizin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışıyoruz.

Günlük 60 Mobil sağlık ekibi, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşın ayağına giderek aşılama yapıyor. Merkez ve İlçelerin kırsal bölgelerinde çeşitli nedenlerle sağlık merkezlerine gidemeyen vatandaşlara mobil Aşı araçlarıyla ulaşan ekipler, salgınla mücadelede özverili çalışmalarını sürdürüyor. Mobil aşı ekiplerince günde yaklaşık 1500 Bireye aşı yapıldığı böylece ilimizde aşılama oranı 1.doz %85, 2.doz %75,5 3.doz %19. olduğunu fakat bununda yetmediğini bütün vatandaşlarımız aşı olana kadar sahadaki özverili çalışmalarımızın devam edeceğini bildirdi.”

Doktor ÖZ; Başlatmış olduğumuz bu aşı seferberliğinde görev alan tüm sağlık çalışanlarımıza ve diğer paydaşlara gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Dedi


Anahtar Kelimeler: ADIYAMANDA SEFERBERLİĞİ

İlginizi Çekebilir

Diyabette beslenmenin payı büyük

Dr. Börta: Sıcak havalarda yaşlı bireyler ve çocuklar risk altındadır

Havuz ve deniz keyfine gölge düşmesin!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Sıcak hava kalp krizi sebebi

Omuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştu

Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyor

Astım ve KOAH hastaları klima kullanırken dikkat etmeli

Vali Varol, Başhekim Doç.Dr. Mehmet Şirik'i ziyaret etti

Vali Varol, yaralı askeri ziyaret etti

SANKO Üniversitesi Hastanesi diyetisyen kadrosunu genişletiyor

Dr. Ocakçı: Kan vermek can vermektir

Erkeklerde yeni moda gıdı estetği