Adıyamanlı depremzede esnaflar artan maliyetten dolayı tedirgin - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Mustafa REŞBER-Yusuf IŞIK – Adıyaman'da, 6 Şubat'ta meydana gelen "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen depremde sonrası esnaflar, artan maliyetler ve işyeri bulma konusunda tedirgin olduklarını belirterek önlem alınmasını istediler.

Adıyamanlı depremzede esnaflar artan maliyetten dolayı tedirgin  - Videolu Haber
GÜNDEM 30.06.2024 12:09:00 11 0

Deprem felaketi sonrası ayakta durmaya çalışan esnaf, artan maliyetlerden dolayı tedirgin olduklarını belirterek, esnaflar yetkililerden destek bekliyor. 
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde 11 ilin içinde yer aldığı ve ağır yıkıma neden olan iller arasında bulunan Adıyamanlı depremzede esnaflar hareketlilik için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.
"Adıyaman için esnaf bir lokomotif değeri taşıyor"
Adıyaman için esnaflar bir lokomotif değeri taşıdığını söyleyen esnaflardan pastane işletmeciliği yapan Habib Yıldırım,"1992 yılından bu yana Adıyaman’da aktif olarak hizmet vermekteyiz. Deprem öncesinde merkezde bulunan iki şubemiz ile Adıyaman halkına hizmet veriyorduk. İşletmelerimizden birisi depremde yıkıldı. Şu anda mevcut iş yerimiz ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Depremin ardından dört bayramı geride bıraktık. Depremden önce işlerimiz bu güne oranla daha iyi bir durumdaydı. Mevcut iş yerimizin bulunduğu alan kentsel dönüşüme uğrayacak bir bölgede. İş yerlerimiz şayet kentsel dönüşüm nedeni ile yıkılırsa bizimle beraber yüzlerce esnaf iş yeri arayışına girecek. Yetkililer bu konuda bizlere yardımcı olsun. Esnafın ayağa kalkması şehrin ayağa kalkması demektir. Biz burada sadece Adıyaman’a satış yapmıyoruz. Kendi ürettiğimiz pastaları ilçelerde bulunan işletmelere kurumlara vs. satıyoruz. Adıyaman için esnaf bir lokomotif değeri taşıyor." İfadelerini kullandı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı