Tarih: 30.03.2022 19:05

ADYÜ’de Kütüphane Haftası Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Merkez Kampüs Gençlik Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrencileri katıldı.

Etkinlikler kapsamında Türkiye’nin 81 ilindeki tüm kurum ve kuruluşlarda aynı gün ve saatte gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde katılımcılar 12.30-13.00 saatleri arası Üniversite Kütüphanesinden temin ettikleri kitapları okudular.

Geniş katılımla gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği güzel görüntülere sahne olurken, etkinlikte konuşan Prof. Dr. Doğanoğlu, kitapların değerli bilgilere, estetik duygulara ve insanlığın hayal gücü bilgilerine ulaşmanın temel araçları olduğunu vurgulayarak, “Yemek içmek nasıl bedenimizin ihtiyacıysa, okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak, hayatımızı, ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır. Kitaplar aynı zamanda, yaratıcılığın, enformasyon ve eğitimin taşıyıcısı olarak, her kültürün temel özelliklerinin yayımlanmasını ve onların kendine özgülüğünü görmemizi sağlamaktadır.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —