Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikri sahibi girişimcilere 200.000 TL hibe desteğinin verileceği “TÜBİTAK 1512 BİGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı”nın tanıtım toplantısı Adıyaman Üniversitesinde yapıldı.
Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikri sahibi girişimcilere 200.000 TL hibe desteğinin verileceği “TÜBİTAK 1512 BİGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı”nın tanıtım toplantısı Adıyaman Üniversitesinde yapıldı.
Uzmanların bilgi ve tecrübelerini aktardığı BiGG Tanıtım Programı, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilirken, programa Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, ADYÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Seval Uyanık, lisans, lisansüstü öğrenci ve mezunları ile yenilikçi fikirlere sahip girişimci ve girişimci adayları ile Üniversite akademik ve idari çalışanları katıldı.
Gaziantep Üniversitesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Gaziantep BİGG Programı’nda girişimcilere sağlanacak birçok destek, Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TARGET TTO) Müdürü Samet Kürşat Başol tarafından anlatıldı.
Girişimcilere ve girişimci adaylarına ücretsiz ofis, şirket kuruluş desteği, psikolojik danışmanlık, ıslak/kuru laboratuvar ve temiz oda kullanımı gibi çok fazla alt yapı imkanı ve desteği gibi konularda bilgilendirme yapıldı.
Program, GAÜN TARGET TTO Müdürü Samet Kürşat Başol’un öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevaplaması ile devam ederken, program sonunda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, girişimciliğin öneminden bahsetti.
Prof. Dr. Doğanoğlu, “Devletimiz hibelerle, desteklerle ve teknokentleriyle insanların girişimci olabilmesi için çaba sarf etmektedir. Girişimcilik ülkemiz için çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü, bir girişimci 1000 veya 5000 insana istihdam kapısı olabilmektedir. Girişimci olmak öngörülü ve basiretli olmayı gerektirir. Herkes memur, işçi veya esnaf olabilir ancak, girişimci yani tüccar olmak ayrı bir meziyet gerektirir. Hukukun “yanılamaz” olarak kabul ettiği terimlerden biri tüccardır. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederken, öğrencilerimize de zihin açıklığı diliyorum.” dedi.
ADYÜ TTO Müdürü Seval Uyanık ise, programın verimli ve geniş bir katılım ile gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitimlerin fakülte ve bölüm bazında devam edeceğinin altını çizdi.