ADYÜMLAB’da MİK ve MBK Testleri Yapılmaya Başlandı

Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜMLAB), Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda gerçekleşen testlere bir yenisi daha ekledi.

ADYÜMLAB’da MİK ve MBK Testleri Yapılmaya Başlandı
SAĞLIK 1.12.2022 22:55:00 139 0

ADYÜMLAB Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda EUCAST (Antimikrobiyal Duyarlılık Testi ile ilgili Avrupa Komitesi -European Committee on Antimicrobial Susceptibility Testing) Standartlarına uygun olarak “Minimum İnhibisyon Konsantrasyonu (MİK)” ve “Minimum Bakterisidal Konsantrasyon (MBK)” testleri yapılmaya başlandı.

Uygulama ile birlikte Fizik, Kimya, Biyoloji, Tıp, Eczacılık, Tekstil Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği gibi birçok alanda biyolojik materyaller, bitki ekstraktı, yeni sentezlenen sentetik bileşikler, boyar malzemeler, ilaç etken bileşikleri gibi materyallerin MİK ve MBK konsantrasyonları belirlenebilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ADYUMLAB Müdürü Doç. Dr. Murat Genç, “Bu testler EUCAST yönergelerine göre Escherichia coli ATCC 25922, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Staphylococcus aureus ATCC 25923 standart suşları kullanılarak in vitro etkinliği saptamak amacıyla uygulanan testlerdir. MİK değeri test mikroorganizma kültüründe test koşullarında üremeyi inhibe eden (önleyen) en düşük antimikrobiyal madde konsantrasyonudur. MİK belirlendikten sonra gözle görülür üremenin olmadığı tüplerden antibiyotiksiz besiyerine pasaj yaparak %99.9 üremeyi sonlandıran en düşük antibiyotik konsantrasyonu MBK değeri olarak tanımlanmaktadır. MBK, MİK testinden sonra uygulanmaktadır.” dedi.


İlginizi Çekebilir

İşte diyabet riskini azaltacak öneriler...

Sigaranın Halk Sağlığına Zararları: Çarpıcı Veriler Açıklandı!

Adıyaman sağlık heyeti Ankara'da önemli temaslarda bulundu

Antidepresan kullanımı doktor kontrolünde başlamalı

Ege Üniversitesi’nden Diyabet Tedavisinde Çığır Açan Proje

İstanbul Beylikdüzü'nde halk sağlığı günleri sürüyor

En çok randevu 'psikoloji' branşından alındı

Bingöl’de II. Yenidoğan Sempozyumu: "Yeni Doğanı Korumak"

Kış diyetinin 9 püf noktası!

Çürüyen süt dişleri çene yapısını etkileyebilir

GASTROENTEROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. SEZGİN BARUTÇU, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

'Normal Doğum Eylem Planı' toplantısı yapıldı

Dijital sağlığın geleceği için buluştular

Kireçlenme yaş dinlemiyor!

İnternetten besin takviyesi alırken nelere dikkat edilmeli?