AGC Başkanı Dişkaya Edessa TV Konuğu Oldu.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman gündemine dair konuları Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Edessa TV’nin canlı yayınında değerlendirdi. Yayın esnasında Dişkaya aşağıdaki ifadeleri kullandı:

AGC Başkanı Dişkaya Edessa TV Konuğu Oldu.
GÜNDEM 21.01.2022 18:50:00 123 0

“Adıyaman özellikle son 25 yılın en soğuk kış günlerini yaşıyor. Yarım metre civarı yağan kar adeta Adıyaman’da hayatı felç etti. İki günden itibaren Adıyaman valimiz Sayın Mahmut Çuhadar Bey başkanlığında oluşturulan kriz masası, Adıyaman Belediye Başkanımızın da koordinatörlüğünde son sürat devam ediyor. Ama Adıyaman 25 yıldır ilk defa böyle bir karla buluştu. Tabi bunun biraz sıkıntısı oldu. Çünkü kara yabancı bir memleket Adıyaman. O vesileyle gecikmeli de olsa müdahaleler son sürat devam ediyor. Özellikle Sayın valimizin talimatlarıyla sivil piyasadaki bütün kepçe, greyder gibi araçların da çağrıldığını biliyoruz. Özellikle ana arterlerin açıldığını, ara yolların da açılması için çalışmaların son sürat devam ettiğini gözlemliyoruz.
Yine Adıyaman Belediyemizde müdürü, amiri olmadan her müdür bir greyderde, bir kepçede mahallelerin içerisinde sokakları açmanın çalışması içerisinde olduklarını gördüm. Ben şahsen dün bunu görünce son derece mutlu oldum. Müdür dediğin çalışır, ille de masa başında oturmaz. Bu vesileyle kendilerini buradan kutlamak istiyorum. Özellikle dün basın müdürümüz ve özel kalem müdürümüzle karşılaştık. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda kalan yerlerimiz de süratle açılır.
Akmercan doğalgaz firmasıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar var ilçelerde. Çok soğuk olan özellikle Çelikhan ilçemiz ve Samsat ilçemizde son iki-üç gündür bu iki ilçemizde de doğalgaz yok. İnsanlar adeta donmayla karşı karşıya. Böyle bir sıkıntı içerisindeyiz. Umarım bu iki ilçemizde de süratle bu sıkıntı giderilir. Konuyla ilgili çalışmaların yürütüldüğünün bilgisini de aldık. Temennimiz bir an önce doğalgazın bu iki ilçemize ulaştırılması.
Gerger ilçemizde ulaşım yönünden bir sıkıntı vardı. Özellikle Üzeyir Peygamber civarında. Zannediyorum o sıkıntı da aşıldı. 
Dün Gerger’de doğum sancısı tutan bir bayanın paletli ambulansla kurtarıldığı bilgisini aldık.
Bugün karneler dağıtıldı. Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürümüzün talimatlarıyla kimse karne almak için okula gitmek zorunda değil. Özellikle bu buzlu, kaygan, sert havada çocuklarımızın bugün okula gitmesine gerek yok. Karnelerini almak için tören yapılmayacağı söylendi. Zaten sanal ortama da bu karneler yüklenmiş vaziyette. İsteyen öğrencimiz internet ortamında karne sonuçlarını görebilir. Karnelerini de havalar yumuşayıp bu sıkıntı geçtikten sonra çocuklar gidip karnelerini okuldan alabilirler. Bu güzel çalışma için Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: Başkanı Dişkaya Edessa Konuğu .

İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler