AGC Başkanı DİŞKAYA Edessa TV’de Adıyaman Gündemini Değerlendirdi

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı DİŞKAYA, Adıyaman Valisi Sayın Mahmut ÇUHADAR’ın bazı projeler için Ankara’ya çıkarma yaptığını ve bakanlık ziyaretleri, yeni yatırımların alınmasıyla ilgili yoğun temasları olduğunu belirtti

AGC Başkanı DİŞKAYA Edessa TV’de Adıyaman Gündemini Değerlendirdi
GÜNDEM 26.12.2021 16:50:00 127 0

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Edessa TV kanalının her hafta canlı yayın konuğu olan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki DİŞKAYA, Adıyaman Valisi Sayın Mahmut ÇUHADAR’ın bazı projeler için Ankara’ya çıkarma yaptığını ve bakanlık ziyaretleri, yeni yatırımların alınmasıyla ilgili yoğun temasları olduğunu belirtti.
DİŞKAYA sözlerine şu şekilde devam etti:
“Özellikle bürokratlarımızın proje üretmesi halinde yatırım alabilme imkanı bulunuyor. Proje üretilememesi halinde de kimsenin kimseye bir şey verdiği yok. Maalesef özellikle sırtını bazı siyasilere verip bir makama gelenlerin işlerinde verimli olamadıklarına, hem kendilerine, hem koltuklara, hem de devlete zarar verdiklerine şahit oluyoruz. Ama layıkıyla bir makama gelen insanların da seri bir şekilde projeler ürettiğini, memleketine çok ciddi kazanımlar kazandırmaya gayret ettiklerini görüyoruz.
Sayın valimizin Adıyaman’da çalışmalarına ifade etmek istiyorum. Milletvekillerimizle çok ciddi bir uyumu var. İnşallah bu çalışmaları biraz daha yatırımlara doğru döner.
Şimdi birdenbire dolar yeniden 18,50 TL’ye fırladı. Zamların ardı arkası kesilmez oldu. Millet marketlere gidemez oldu. Kimin niye zam yaptığı belli değildi. Millet artık can derdine düştü. Bu manzaradan ülkemizde maalesef ülkemizde mutlu olan insanlar gördük. Böyle bir süreç yaşadık hep beraber. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. ‘Dövize dikkat edin zararınız büyük olur. Stokçuların gözünün yaşına bakmayız.’ demişti. Bütün bu uyarılara rağmen süreç derinleşerek devam etti. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bir gece ani bir açıklamasıyla Türkiye’de adeta bir deprem oldu. Bununla birlikte bir durulma oldu, bir nefes alma oldu. Fakat şunu da ifade etmem gerekiyor. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan çağrımız olsun. Bu ses Adıyaman’ın sesi, bu ses halkın sesi, bu milletin sesi. Yaptıklarınız son derece doğruydu. Türk lirasının değer kazanması doğruydu. Dövizin tepe taklak olması doğruydu. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın kabinesinde bulunan bakanlardan tutun, en alttaki memura kadar hepsinin sorumlulukları var. Bunun içinin doldurulması lazım. Bu yapılan zamların bütün fiyatlara eksi yönde yansıtılması için herkesin üstüne düşeni yapması lazım. Adam bulguru 3 liradan 13 lira yaptı. Yoğurda %100 zam geldi. Bir top fotokopi kağıdı 20-25 liradan 60 liraya çıktı. Allah’tan korkun. Bu devlet sizin, bu ülke de bizim. Batarsa hep beraber batarız. Üç kuruş para kazanmak için bunları yapmaya değer mi? Ama yapanları gördük. Stoklar ellerinde şişti. Elinde dolar bekletenlerin dolarları ellerinde şişti. Ama tekrar söylüyorum. Yetkili bürokrasinin piyasayı süratle, nefes aldırmadan denetlemesini ve fiyatların bir an önce normal seviyelerine çekilmesini halk bekliyor. Fiyatlarda geri çekmemek için direnenler var. Lütfen bunlara nefes aldırmayın. Bu konuda biz kamuoyu adına somut adımların atılması gerektiğine inanıyoruz.
Ben muhalefet anlayışıyla ilgili de sıkıntımız olduğu kanaatindeyim. Milli meselelerde muhalefeti iktidarı olmaz. Milletin topyekun olması lazım. Bu ülkede bu milletin aleyhine bir şey varsa hep beraber karşı çıkmamız lazım. Bu zam furyası durmuşsa teşekkür etmemiz lazım. Şimdi iyi yapsa da kötü, kötü yapsa da kötü derseniz bu olmaz. Bu millet omurgalı bir muhalefet bekliyor, düzgün bir muhalefet bekliyor. Onun için umarım bu taşlar, bu dengeler de yerlerine oturur.
Buradan tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyaralım. Nice canlarımızı verdik Covid-19 belasına. Canlar almaya devam ediyor. Güneydoğumuzda aşısını yaptırmayanlar var. Emin olun aşı koruyor. Kulaktan dolma bilgilerle bu aşıları yaptırmamak gibi bir iş içerisinde insanlarımız olmasın. Gencecik çocuklarımız gidiyor. Allah rızası için buna bütün hemşerilerimizin dikkat etmesi, aşılarını yaptırmayanların da süratle aşılarını yaptırması lazım. Haritaya baktığımızda Doğu ve Güneydoğunun da masmavi olmasını temenni ediyorum.
Bu uyuşturucu belasıyla yetkililerin daha sert tedbirlerle mücadele etmesinin gerektiğine inanıyorum. Kaptığı genci pençesine alıyor. Onun pençesinden o genci alamıyorsunuz. Uyuşturucuyla mücadele elbette polisiye tedbirlerle olacak ama topyekun halkla olması lazım. Ama sınırlara çok büyük görevler düşüyor. Bu illetin sınırlara giriş çıkışının mutlaka engellenmesi için Sayın Süleyman SOYLU bakanımıza buradan bir çağrımız olsun. Emin olun giden canların haddi hesabı yok. Bu uyuşturucu illetinden Türk gençliğini Allah rızası için kurtarın.”


İlginizi Çekebilir

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'a Tarihi Kentler Birliğinden destek ziyareti

Adıyaman’da Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi

Besni’de Elektrik Kesintisi: Uzun Süre Kesik Kalabilir!

Kahta'da Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Başarı

Kâhta İlçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı

Mahmut Arslan: Kahta İl Olmadıkça Kalkınamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda 3 madde daha kabul edildi

Oruç Reis Somali'de arayacak

Bakandan yeni iç hat seferleri müjdesi!

Bakan Bolat TEKNOFEST'te