AGC BAŞKANI EDESSA TV DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya Edessa Tv de Gündemi Değerlendirdi.

AGC BAŞKANI EDESSA TV DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
GÜNDEM 31.03.2022 18:13:00 128 0

Dişkaya yaptığı canlı yayında şunları söyledi:
Adıyaman’ın bilindiği gibi en büyük problemi işsizlik sorunu. İşsizliği aşmanın yolu istihdamdan, yatırımdan geçer. Bu yatırımların olması Adıyaman’ın beklentisidir.
Adıyaman altıncı bölgeye alındı. Altıncı bölgeye alınması ile birlikte Adıyaman’a bir yatırımcı akını oldu. Fakat ne yazık ki altıncı bölgeye alınması ile birlikte organize de yer olmadığından gelen bütün yatırımcıları Adıyaman kaçırdı. Adıyaman halkı fukaralığa devam etmek zorunda kaldı, Milletvekillere, bürokratlara, bakanlara çağrıda bulundum. Biz bugünde bu konuyu gündem de tutmanın gayreti içinde bulunmaya devam edeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz, unutmayacağız! Cumhurbaşkanımıza buradan arzımız olsun Sayın Cumhurbaşkanım, Adıyaman’da işsizlik hat safhada defalarca gündeme getirmemize rağmen koca Adıyaman’da bir Organize Sanayi bölgesi tahsis edilemedi. Bürokratik engellerden dolayı gelen yatırımcılar başka illere kayıyor. Adıyaman’daki insanlar işsiz kalıyor, aşsız kalıyor 10 tane eleman alınacaksa İŞKURA 30 bin insan müracaat ediyor. Bu ortam da yaklaşan seçimlerde bunun çok hayra vesile olacağını düşünmüyorum. Kim tıkıyor bilmiyorum? Kim buna engelliyor bilmiyorum. Ama Adıyaman’a süratle bir OSB kurulması talimatını vermenizi, Adıyaman adına buradan biz arz etmiş olalım. 
Gündemde olan bir diğer konu da yapılacağı söylenen yatırımların gecikmesi. Kim neden geciktiriyor bilmiyorum ama bu yatırımların tez elden başlaması lazım. Bakın Adıyaman – Çelikhan yolunun başlaması lazım. Bu yol ölüm yolu. Bakın her gün orda kazalar oluyor. Kökü başı 30 km. Yine bir diğer beklentimiz Narince-Gerger arası yolun 50 yıllık bir mesele oranın da kökü başı 30 km yani bu kadar ilgisizlik, bu kadar gevşek tutma emin olun gözlemim odur ki bu Ak Partiye oy olarak yansıyacak. O vesileyle bu paylaşımlarımı buradan yapmış olayım, tezelden tedbir alınması lazım. Bunların mutlaka yapılması lazım. Halkın beklentisi, insanların beklentisi bu. Yine sulama ve sulama kanalları ile ilgili yapılacak denen yerler bir türlü yapılmadı. Bu yatırımları niye geciktiriyorsunuz bu halkı niye bu hale getiriyorsunuz diye biz buradaki serzenişlerimizi cumhurbaşkanımıza duyurmuş olalım. Umarım sesimizi birileri duyar. Yaklaşan ramazan ayının bütün insanlara, hayırlara vesile olmasını, huzur içerisinde geçirip cenabı haktan niyaz ediyor, herkesi saygıyla selamlıyorum. Dedi.


İlginizi Çekebilir

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'a Tarihi Kentler Birliğinden destek ziyareti

Adıyaman’da Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi

Besni’de Elektrik Kesintisi: Uzun Süre Kesik Kalabilir!

Kahta'da Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Başarı

Kâhta İlçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı

Mahmut Arslan: Kahta İl Olmadıkça Kalkınamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda 3 madde daha kabul edildi

Oruç Reis Somali'de arayacak

Bakandan yeni iç hat seferleri müjdesi!

Bakan Bolat TEKNOFEST'te