Ziyarette; Üniversitemizde hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
GES projesi, Morfoloji binası, uluslararasılaşma çalışmaları, Teknokent, yenilenen Diş Hekimliği Fakültesi, ağaçlandırma çalışmaları, ADYÜ Semt Polikliniği ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Turgut, “Kurulacak GES ile birlikte elektrik ihtiyacının yüzde 65.73’ünün karşılanmış olacağının altını çizen Rektör Turgut, yıllık ortalama % 65,73 enerji tasarrufu sağlanmış olacağına dikkat çekti.
GES İle Yüzde 65 Enerji Tasarrufu Sağlanacak
GES projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Turgut, “Hayata geçirmeyi planladığımız Güneş Enerji Santraleri (GES) projesi, maliyet anlamında kendisini ortalama 3-4 yılda amorti edecek bir proje. Çünkü bu proje ile yıllık 4.187.400 kilogram karbondioksit emisyonu azaltılırken, 1.696.800 kilogram standart kömür tasarruf edilmiş olacak, ayrıca 226.800 ağaç da kesilmemiş olacaktır. Ayrıca, elektrik enerjisinden yüzde 65 tasarruf etmiş olacağız” dedi.
Morfoloji Binamız Eğitim Kalitesini Artıracak
Kısa süre önce ihalesi yapılan ve akabinde temeli atılan ADYÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binası ile ilgili konuşan Turgut, “Morfoloji binamızın temelini attık. Tıp Fakültesinde eğitim gören evlatlarımız artık daha ferah ve teknolojik anlamda çok daha donanımlı alanlarda eğitim görecek.” dedi.
Teknokent İle Teknoloji Alanında Önemli Bir Misyon Yüklenmek İstiyoruz
Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Adıyaman Üniversitesine kurulması planlanan Teknokent ile teknolojik anlamda bölgeye hitap etmeyi düşündüklerini belirten Turgut, “Üniversitelerin teknolojinin merkezi olmak zorunda olduğunu her fırsatta dile getirmiştik. Sürekli yenilenen ve gelişen teknoloji çağına bizlerin de ayak uydurması ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük önem taşıyor. Adıyaman Üniversitesi olarak hem öğrencilerimizin hem de bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde bir Teknokent kurarak bu alanda önemli bir misyon yüklenmek istiyoruz.” dedi.
23 Ülkeden 455 Yabancı Uyruklu Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyoruz
Konuşmasında uluslarasılaşma çalışmalarından da bahseden Turgut, “Üniversite olarak uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Halihazırda 23 ülkeden 455 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu evlatlarımızın birbirleriyle barış ve huzur içerisinde yaşamaları amacıyla kaynaştırma etkinlikleri düzenliyoruz. En son ADYÜ 1. Kültürlerarası Yemek Etkinliği organizasyonunu düzenledik.” dedi.
Diş Hekimliği Fakültemiz Bölgeye Hitap Ediyor
Halihazırda 62 klinikte hizmet veren Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, gerçekleştirilen yenileme çalışmaların ardından 102 klinik kapasitesi ile hizmet vermeye devam ettiğini belirten Rektör Turgut, “ Baştan sona yenilenen ve çağın gereksinimlerine uygun hale getirilen fakülte, bölgeye hitap etmeye başladı. Akademik, idari, sosyal ve teknolojik alt yapımız ile sürekli yenilenen ve gelişen bir Üniversite olmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karşılıklı fikir alışverişleriyle birlikte eksikliklerimizi gideriyor, zayıf yönlerimizi güçlendiriyoruz.” dedi.
Yeşil Bir Kampüs İçin Çalışıyoruz
Adıyaman Üniversitesi kampüsünün daha yeşil bir çehreye sahip olması için yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Turgut, elde edilen verilere göre son üç yıl içerisinde merkez kampüs içerisindeki 40.000 metrekare alana 9.828 adet fidan dikildiğini söyledi.
Turgut, “ Üniversite Kampüsüne 2019 yılından bu yana dikilen fidanlarla birlikte toplam ağaç sayısı 35.000’e ulaştı.” dedi.
ADYÜ Semt Polikliniği Sağlık Alanında Önemli Bir Katkı Sağlanmakta
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Adıyaman Üniversitesi Semt Polikliniğinin, Üniversite kampüsünde hizmet vermeye devam ettiğini belirten Turgut, devlet hastanelerindeki hasta yoğunluğunun da düştüğünün altını çizdi.
Turgut, “640 metrekarelik alanda hizmet veren Semt Polikliniğinde, Dâhiliye, Çocuk Hastalıkları, K.B.B ve Psikiyatri olmak üzere dört servis bulunuyor.” şeklinde konuştu.
Dişkaya, “Üniversitemizin Yanında ve Destekçisi Olmaya Devam edeğiz”
Sunumun ardından açıklamalarda bulunan AGC Başkanı Zeki Dişkaya, Cemiyet olarak Adıyaman Üniversitesi ve Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Dişkaya, “Öncelikle bizleri eşsiz ev sahipliğiyle makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza teşekkür ediyoruz. Adıyaman Üniversitesinin Adıyaman’a olan kültürel ve ekonomik katkısı yadsınamaz. BU gelişimizde gördük ki; Üniversitemiz akademik ve fiziksel anlamda önemli gelişmeler kaydederek Türkiye’deki sayılı üniversiteler arasına girme konusunda oldukça iddialı. Bizler cemiyet olarak tüm üyelerimizle birlikte eğitim kurumlarımızı önemsiyoruz. Üniversitemizin yakaladığı büyük gelişimi basınımız üzerinden takip etme fırsatı buluyor ve başarılı gidişatını hayranlıkla izliyoruz. Bölgedeki birçok üniversiteleri de yakinen takip eden biri olarak kıyaslama yaptığımızda Adıyaman üniversitesinin farkını daha iyi görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.