Ahmet Doğan'dan İsrail'e sert tepki: 'Türk Dünyası'nın sabrını zorluyorlar'

ADIYAMAN (PHA) - Mehmet Emin DANIŞ - Göyçe Zengezur Türk Birliği Teşkilatı Başkanı Ahmet Doğan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve kabinesine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Ahmet Doğan
GÜNDEM 30.07.2024 13:20:04 47 0

Doğan, Netanyahu'nun Müslüman Gazze halkına uyguladığı terör ve zulmü, Nazi Almanyası lideri Hitler'in Yahudilere yaşattığı zulümle kıyasladı.
"Netanyahu ve Kabinesi Tarihe Lanetle Kaydedilecek"
Ahmet Doğan, yaptığı açıklamada, "Çocuk katili İsrail, Türk dünyasının sabrını zorluyor. Çocuk katili Netanyahu ve kabinesi dünya tarihine lanetlenerek kaydedilecek" ifadelerini kullandı. Netanyahu'nun Gazze halkına yaşattığı terör ve zulmün, Hitler'in Yahudi milletine yaşattığı terör ve zulümle yarışır hale geldiğini vurgulayan Doğan, İsrail ve destekçilerine karşı sert uyarılarda bulundu.
"Türk Milletinin Sabrını Zorluyorlar"
Doğan, Gazze'den yükselen feryatların unutulmayacağını belirterek, "Bu yapılanların unutulacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Gazze'den yükselen feryadın yankısıyla kendilerine gelmeleri uzun zaman almayacaktır. İsrail ve destekçileri haddini bilemelidir. Dünyanın dört bir yanındaki Türk milletinin sabrını zorluyorlar" dedi.
"Netanyahu Hükümeti ve Katz’a Sert Uyarılar"
Başkan Doğan, açıklamasında İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'a yönelik de sert ifadeler kullandı. "Terörist İsrail’in Soykırımcı Başbakanı Netanyahu hükümetinin Dışişleri Bakanı Katz, korku içerisinde panikle Cumhurbaşkanımızı tehdit etme hadsizliğinde bulunmuş. Ey! sözde devletin sözde bakanı, siz ancak, Filistin’de silahsız masumları, Gazze’de çocukları ve kadınları katledebilirsiniz," diye konuştu.
"Türkiye’ye Bulaşmaya Kalkarsanız Sonunuz Tarihin Çöplüğü Olur"
Doğan, İsrail'in Türkiye'ye karşı herhangi bir adım atması halinde tarihin çöplüğünde yer alacaklarını belirterek, "Lâkin yanılıp da Türkiye’ye bulaşmaya kalkarsanız sonunuz tarihin çöplüğü olur. Sizi Gargad ağacı da kurtaramaz ve tarihte azgın kavminizin yaşadığı akıbetle karşılaşırsınız. Ayrıca bir son görmek istiyorsanız Tsedekiya’yı hatırlamanız ve Hitler’e bakmanız yeterli olacaktır," ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Adıyaman Fen Lisesinde Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.

Büyükçekmece'de site güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı!

Müftülükten vatandaşlara 'Geçerken' hediye

Bakan Güler Bayburt'ta temaslarda

Fenerbahçe heyeti Külliye'de

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!

Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor... Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurulara Osmaniye de eklendi

Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak

Samsun-Kırıkkale hızlı tren hattına start 2025'te

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha

İnşaatta toparlanma beklenmiyor

Hac ön kayıtları 27 Eylül'e uzatıldı

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu