Akaryakıtta tek fiyat uygulaması resmen başladı

EPDK'nın yeni kararıyla, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılması zorunluluğu başladı. Bugünden itibaren, 13 bin istasyonda fiyatlar güncellendi.

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması resmen başladı
EKONOMİ 15.05.2024 11:00:00 29 0

EPDK'nın yeni kararına göre, akaryakıt istasyonlarında bugünden itibaren farklılaştırılmış veya farklılaştırılmamış tüm akaryakıt türleri için aynı fiyat geçerli olacak.

Artık "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi isimlendirmelerle farklı fiyatlandırma yapılmayacak.

13 bin bayi tabela güncelledi

EPDK'nın açıklamasına göre, dağıtıcı lisans sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecekler ancak bu özellikler fiyatı etkilemeyecek.

Açıklamada, tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesinin, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının amaçlandığı karara ilişkin, "Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir." denildi.
 

EPDK'dan izin şartı

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin akaryakıtların özelliklerini iyileştirmek amacıyla yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla çeşitli katkı maddelerini ürünlere ekleyebileceğini açıkladı. Ancak, bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik olmadığı vurgulandı.

KAYNAK MİLAT GAZETESİ


İlginizi Çekebilir

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

TEDAŞ, Fırat EDAŞ’ı Ziyaret Ederek İş Birliğini Güçlendirdi

Dış ticarete denizyolu damgası

Dış ticarete deniz yolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Tescilli kayısılar 12 Temmuz'da yarışacak

Tescilli kayısılar 12 Temmuz'da yarışacak

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor