AKSAL, KILIÇDAROĞLU'NUN İHALE İDDİALARINI DEĞERLENDİRDİ

Ak Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Dr. Fatma Aksal ;  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ihale iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKSAL, KILIÇDAROĞLU
SİYASET 31.01.2022 17:29:00 75 0

Aksal;  Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki ihale çıkışına ilişkin olarak, devlet tecrübesi olan bir muhalefet liderinin bu tarz söylemlerinin doğru bir siyasi uslüp olmadığını belirterek;
“Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığını da biliyoruz.Yani bir devlet tecrübesi olduğunu da biliyoruz.Bu şekilde devlet tecrübesi olan birinin, ihalelerin altına Cumhurbaşkanının , bakanların imza atmadığını bu imzaların genel müdürlük düzeyinde atıldığını çok iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir muhalefet liderine bu seviyede bir yalan söylemek, algı yaratmaya çalışmak, çamur at izi kalsın mantığı ile hareket etmek gerçekten yakışmıyor.
Biz bu konuyla ilgili bir özür de beklemiyoruz. Gerçekten bir özür gelecek olsaydı, Sayın Bakanımızın açıklamasından hemen sonra olurdu zaten. Sayın Cumhurbaşkanımız konu ile ilgili yasal yollarla hakkını arayacaktır. Çünkü bu yalanların önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini bekliyoruz.
Buradan milletimize de çağrı yapmak istiyorum. Öncelikle bir ana muhalefet liderinin güven vermesi gerekiyor. Ama artık güveni bırakın işi tamamen yalan siyasetine dökmüş durumdalar.Sayın Kılıçdaroğlu ihaleleri, ihale yolsuzluklarını görmek istiyorsa öncelikle kendi belediyelerine bakmalı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle son günlerde otobüs bakımı ihalelerindeki yolsuzlukları hepimizin bildiği gibi çok gündemde.Sayın Kılıçdaroğlu ihale peşinde ise ihale yolsuzlukları peşinde ise işe kendi belediyelerinden başlamasını tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

Başkan Öcal: Konteyner Kentteki aileler ne olacak

Başkan Sevim: Yüzde 25 zam yasağı yeni sorunları getirecek

Türkiye Veteriner Hekimler Mesleki ve Özlük Hakları Topluluğu'nun CHP ziyareti

Bahçeli'den sert tepki! UEFA laçka kararından vazgeçmezse...

MHP’li İsmet Büyükataman’dan Özgür Özel’e “Bozkurt” tepkisi

Osman Kavala kanaat önderiniz mi?

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın