Al Sarraj: İsrail'in hedefini biliyoruz, başaramayacaklar

Dr. Yahya Al Sarraj, 'İnsanları bir yere yoğunlaştırmak istiyorlar. İsrail'in hedefi Filistinlileri topraklarından etmek. Bizim ülkemizden başka gidecek yerimiz yok. İsrail'in hedefini biliyoruz. Bunu başaramayacaklar.' dedi.

Al Sarraj: İsrail
DÜNYA 24.10.2023 12:15:00 146 0

Gazze Belediye Başkanı Dr. Yahya Al Sarraj A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Al Sarraj "Gazze'de İsrail her şeyi yok ediyor. Hayatı mümkün olmayan bir hale getiriyor" dedi.

"İSRAİL HER ŞEYİ YOK EDİYOR"

Al Sarraj'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Gazze'de durum çok kötü. 17 gün oldu. Sivillerin üzerine bombalar yağıyor ve çoğu kadın ve çocuk. Hiçbir sebep olmaksızın her şeyi yok ediyorlar. Gazze'deki hayatı mümkün olmayan bir hale getiriyorlar. Şu an olan bu. Adil olmayan saldırı için herhangi bir sebep göremiyoruz.

"KATLİAM KELİMESİ HAFİF KALIR"

Katliam kelimesi burası için hafif kalır. Çocuklar ölüyor, yaralılar yerde yatıyor, durum çok kötü. İsrail işgali su ve elektriği tamamen kesti. Gazze'de insanlara yakıt vermiyorlar, hiçbir şey çalışmıyor. İnsanlar çaresiz bir şekilde susuz bekliyorlar. Bu saldırının başından itibaren kaynaklarımız bitti. Hastanelerin hiçbir tıbbi malzemeleri kalmadı. Doktorlar çok yorgun. Çok sayıda şehidimiz var. Bize saldıran ölüm makinesi yüzünden gidecek güvenilenecek bir yer yok saklanacak bir yer yok. İnsanlar güvende olmak için bir yerlere gitmeye çalışıyor ama hareket ettiklerinde hedef alınıp öldürülüyorlar. Basitçe gidecek hiçbir yerimiz yok ve işler kontrolden çıkıyor.

"GAZZE'Yİ BÖLMEK İSTİYORLAR"

Refah kapısından bazı yardımlar geldi. Bunların elimize geçmelerinin biraz zaman alacağını düşünüyoruz. İsrailliler şu an Gazze'yi bölmeye uğraşıyor. Kuzey tarafı şu anda hiçbir yardım alamıyor, bu kabul edilebilir değil. Mevcut nüfusun kalması için, bir de onu ikiye bölmek istiyorlar. İnsanları bir yere yoğunlaştırmak istiyorlar. İsrail'in hedefi Filistinlileri topraklarından etmek. Bizim ülkemizden başka gidecek yerimiz yok. İsrail'in hedefini biliyoruz. Bunu başaramayacaklar.

DÜNYAYA "FİLİSTİN ÖZGÜR OLMALI" MESAJI

Bizim dünyaya mesajımız çok basit. Artık yeter. Bu haksız işgal artık durmalı 17 günü geçti. Herkes için yeter! Filistinlilerin kendi geleceklerine karar vermeleri için işgal derhal sona ermeli. İnsanlarda isterse dışarı çıkabilmeliler. Altyapılar tamir edilmeli, yaptığımız yeni binaları, Gazze'de güzel olan her şeyi yıktılar. Bir sürü insanı öldürdüler. Filistinliler insan olarak muamele görmeli.

Kaynak: Star Gazetesi

 


 


İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lukaşenko ile buluştu

Astana'da üçlü toplantı

Teröristler şimdi de köylerdeki depoları patlatıyor!

Türkiye ve Suriye’deki eylemlerin sonuçları ne olur?

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu'ndan kıtlık uyarısı

Erdoğan-Putin'le görüştü... Erdoğan'dan Putin'e Türkiye daveti

Can Dizdar Kanada Büyükelçisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti... Gözler Erdoğan-Putin görüşmesinde

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar