Altın Koza Film Festivali'nde Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Başkan Zeydan Karalar, Altın Koza Film Festivali'nin her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirtti.

Altın Koza Film Festivali
KÜLTÜR - SANAT 27.09.2024 23:56:00 15 0

ADANA (UHA) -

Altın Koza Film Festivali’nde ilk onur ödülünü usta oyuncu Uğur Polat, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Üyesi oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ’un elinden aldı. Bir diğer onur ödülünü ise Demet Akbağ’a Başkan Zeydan Karalar takdim etti.

Sanat Sevgisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü Örnek Alan Hemşehrilerim

Konuşmasına "Sanat öngörüsü yüksek, sanat sevgisi konusunda Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alan Adanalı kardeşlerim" diyerek başlayan Başkan Zeydan Karalar, her yıl daha etkili ve gelişen bir Altın Koza Film Festivali gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu festivali düzenlemenin gurur ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Her Yıl Daha İyi Bir Festival Haline Geliyor

Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Muhteşem bir festivalde sizlerle birlikte olmanın onurunu, gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Her sene çıtayı daha da yükselterek, daha çok konuşulan ve ünü yayılan bir festival yapmanın onurunu yaşıyorum. Türkiye’de bir marka olan Altın Koza Film Festivali, artık ülke sınırlarını aşarak Avrupa’da da konuşulmaya başlandı. Festivale hafta başında Orhan Kemal Emek Ödülleri ve Nilüfer Konseri ile başladık. 5 bine yakın Adanalı vardı ve hepsi büyük bir sanat sevgisiyle doluydu."

Başkan Karalar, hayatını kaybeden usta yönetmen ve oyuncuları da anarak, "Yakın zamanda Tomris Giritlioğlu’nu, Genco Erkal ağabeyimizi, Türker İnanoğlu’nu, Arif Keskiner’i, Murat Soydan’ı, Ayla Algan’ı, Ahmet Uğurlu’yu ve Birsen Kaya’yı kaybettik. Hepsini rahmet ve saygı ile anıyorum.” dedi.

Milyon Dolar Harcanan Sinema Sektörü ile Yarışıyoruz

Türkiye sinema sektörünün, Hollywood gibi büyük bütçeler harcayan dev sektörlerle yarıştığını belirten Başkan Zeydan Karalar, "Bizim cüzi bütçelerle ortaya koyduğumuz filmler, dünya sinema sektörü ile yarışıyor ve ödüller alıyor. Bu başarıyı takdir ediyorum." diye konuştu.

Sanat Sevginizle ve Atatürk Sevginizle Gurur Duyuyorum

Başkan Zeydan Karalar, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bu gururu bana yaşatan sizlersiniz, sanat sevginizle, seçiciliğinizle ve Atatürk sevginizle. Sizinle olmaktan ve Adanalı olmaktan gurur duyuyorum."

Adana, Sanata Tutkun Kadim Bir Şehir

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Üyesi oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ da, Adana’nın şiir, edebiyat ve sanatı besleyen kadim bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, "Adanalıların ev sahipliğine uzun süredir tanıklık ediyorum, sağ olun var olun." dedi.

Demet Akbağ, Emel Müftüoğlu ve Ceyda Düvenci’den Unutulmaz Anlar

Ödülünü alan Demet Akbağ, şarkıcı Emel Müftüoğlu’nu sahneye davet etti. Akbağ, Müftüoğlu’nun isteğiyle Ege türküleri icracısı Özay Gönlüm’ü taklit ederek izleyicilerin beğenisini topladı. Çukurova Symphonic Project ve Nazende Çoksesli Türk Müziği Korosu ise Demet Akbağ’ın başrol oynadığı "Neredesin Firuze" filminin unutulmaz şarkısı "Ya Evde Yoksan"ı söylerken Akbağ da koroya eşlik etti.

Törende, Eray İnal yönetimindeki Çukurova Symphonic Project ve Nazende Çoksesli Türk Müziği Korosu nostaljik şarkıları seslendirdi. Orkestra ve koro birbirinden güzel eserleri sunarken, Türk sinemasının unutulmaz sahnelerinin ekrana yansıtılması duygu dolu anlar yaşattı.

Haber: REMZİ YILDIRIM


İlginizi Çekebilir

İstanbul Kültür Yolu Festivali: 500’den Fazla Etkinlik, 110 Noktada Sanatseverlerle Buluşacak

Gordion Uluslararası Arkeofilm Festivali 87 Ülkeden 827 Filmle Gerçekleşti

’Ağaçtan Umutlar’’ belgeseli adana altın Koza’da finale kaldı

Altın Koza Film Festivali'nde Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Rap Müziğinin Ünlü İsmi Sefo Köstebekgiller'de

Dil Devriminin 92. Yıldönümü Anıtkabir Ziyaretiyle Kutlandı

İşte bugün vizyona giren filmler

Rize Valisi Ahilik Kültürüne Vurgu Yaptı: 'Bin Yıldır Bu Topraklardayız'

Adana’da Ahilik Haftası Kutlamaları: 60 Yıllık Saat Ustası Yılın Ahisi Seçildi

Bursa Devlet Tiyatrosuna yeni atama

Kitap Limanı’nda Mavi Vatan, demokrasi ve basın konuşuldu

Bodrumlu Yazar Arslan Uluslararası Sarıyer Edebiyat Günleri'nde

12 Savaşcı filminin çekimleri tamamladı

SANKO SANAT GALERİSİNDE KARMA SERGİ

Bugün sinemalarda vizyona girecek filmler