Ankara İtfaiyesi’nden Kurban Bayramı uyarısı

ANKARA (PHA) - Ankara İtfaiyesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için vatandaşları olası yangınlar başta olmak üzere, göl ve göletlerde boğulma risklerine karşı uyardı.Ankara İtfaiyesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için vatandaşları olası yangınlar başt

Ankara İtfaiyesi’nden Kurban Bayramı uyarısı
GÜNDEM 13.06.2024 16:47:25 71 0

48 itfaiye istasyonu ve 340 vardiya personeli ile kesintisiz mesai yapacaklarını ve ek tedbirler aldıklarını belirten İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, Ankara dışına çıkacak vatandaşlardan ev ve iş yerlerindeki elektrik şalterleri ile su ve doğal gaz vanalarını kapatmalarını istedi.

 

Ankara İtfaiyesi, Kurban Bayramı’nda özellikle piknik ve mesire alanlarında mangal yakacak vatandaşları olası yangın risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

9 günlük tatilde özellikle mesire alanlarında mangal yakacak olan vatandaşların yangın riskine dikkat etmesi konusunda uyarıda bulunan Ankara İtfaiyesi, 48 itfaiye istasyonunda 340 vardiya personeli ile kesintisiz mesai yapacak.

 

Piknik ateşleri konusunda hassas olunmalı

Mesire alanlarında yakılacak piknik ateşi konusunda uyarıda bulunan İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, “Hava sıcaklıklarının arttığı bu günlerde mesire alanlarında vakit geçirmek isteyen ailelerin piknik ateşi yakılmasına müsaade edilen güvenli rekreasyon alanlarını tercih etmeleri ve piknik sonrasında muhakkak ateşin söndürüldüğünden emin olmaları gerekmektedir. Kırsalda göl, gölet, baraj kenarlarında ateş asla yakılmamalıdır” dedi.

Küçük ihmallerin büyük trajedilere dönüşebileceğini belirten Çeri, sıcak havalardan bunalan vatandaşların göl, gölet ve barajlarda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğunu da hatırlattı.

 

Araçlarda çakmak, parfüm ve su şişesi bulundurmayın

  1. ve itici gazlar içeren çakmak, parfüm ve araç içi deodorantlarının yüksek sıcaklıklarda patlamalara neden olabileceğinin altını çizen Çeri, bu tür ürünlerin araçlarda bulundurulmaması gerektiğini belirterek, “Plastik veya cam su şişeleri ise mercek görevi görüp döşemeleri yakabiliyor. Güvenlik için su şişelerini gölgede kapı ceplerinde tutabiliriz. Aynı zamanda kısa bir alışveriş sırasında bile çocuklarımızı araç içinde bırakmamalıyız” diye konuştu.

 

Elektrik, su ve doğal gaz vanalarını kapatmayı unutmayın

Şehir dışına çıkacak Başkentlilere de çağrıda bulunan Çeri, şunları söyledi:

“Bayramda evlerinde bulunmayacak vatandaşlarımızın elektrik, su tesisatlarını, doğalgaz vanalarını mutlaka kontrol edip kapatmalarını, prizlerde herhangi bir elektrikli alet takılı bulundurmamalarını tavsiye ediyoruz.”

 

 

 

 

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Mardin Valisi Akkoyun, LGS Türkiye Birincisini tebrik etti

Sağlık çalışanları yeni Bakan'a seslendi... Sağlıkta acil önlemler alınmalı

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik

Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

Ahmet Sevim’den Milli Takıma tebrik

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Narkoçelik-25'te 320 gözaltı

Vergi Dairesi'nde kartlar yeniden dağıtıldı... Gelir İdaresi tek tip örgüt yapısına kavuştu

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de