Ankara'da Gerçekleşen Enerji Stratejileri Konferansı'nda 2035 Hedefleri

Ankara

TESAB’ın düzenlediği Enerji Stratejileri Konferansı, Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

ANKARA (UHA) -

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) tarafından düzenlenen Enerji Stratejileri Konferansı, 2-3 Ekim 2024 tarihlerinde saat 10:00'da Ankara'da bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk defa düzenlenen konferans, TESAB tarafından organize edilmiştir ve sektörü sosyal bilimler ile disiplinler arası çalışmalarla buluşturmayı hedeflemektedir.

Konferansta, elektrik enerjisi alanında yeni yaklaşımlar masaya yatırıldı. Çok sayıda başlığın yer aldığı ESK 2024’ün, bundan sonra her iki yılda bir tekrarlanması planlanmaktadır.

Konferans, açılış konuşmalarıyla başladı. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da konuşma yaptı. Bakan Bayraktar, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Elektrik talebinin her yıl giderek artacağını ve bu talebi karşılamak için yapılacak yatırımlarda yerli kaynakların kullanımına öncelik verileceğini, dışa bağımlılığı azaltacak yenilenebilir enerji ve verimlilik konularına dikkat çekileceğini belirtti. Ayrıca izin faaliyetlerini kolaylaştıracak düzenlemelerle yatırımcıların önünü açacağız. 2035 stratejimizi içeren belgeyi bu ay içinde kamuoyuyla paylaşacağız."

Konuşmaların ardından, konferans; uzman panelistlerin katılımıyla, belirlenen başlıkların ele alındığı panellerle devam etti.

Haber: NECDET CÖMERT