Aşcı,, PİSA 2022 Uygulaması Hakkında Bilgi Aldı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, PİSA 2022’de Ülkemizi temsil edecek İlimiz Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek, PİSA uygulamasının yapılacağı sınıf ve laboratuvarlar hakkında bilgi aldı.

Aşcı,, PİSA 2022 Uygulaması Hakkında Bilgi Aldı.
GÜNDEM 1.03.2022 19:02:00 87 0

Ölçme ve Değerlendirme Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Bilen ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Hacı Mahmut Kumral tarafından yapılacak sınav ve süreç hakkında sunum yapıldı.


Adıyaman Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi, PISA 2022’de Türkiye’yi temsil edecek 26 Anadolu imam hatip lisesi arasına girdi. Bu sene 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak sınavlarda Türkiye’yi toplam 196 lise temsil edecek.
Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde 15 yaş grubundaki öğrencilerin bilgi ve becerilerini değerlendiriyor. Yapılan araştırma sonunda da üç yılda bir rapor hazırlıyor.


PISA’nın 2022 yılına yönelik araştırma kapsamında geliştirilen başarı testleri ve anketleri ülkemizde 15 Nisan-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında uygulanacak. Araştırmaya katılan ülkelerde örgün eğitimde kayıtlı olan 15 yaş grubu öğrencilerin bulunduğu tüm okullar; ortaokul, Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar lisesi, spor lisesi, imam hatip lisesi, mesleki ve teknik liseler, çok programlı liseler bu araştırmaya katılıyor. Araştırmaya katılacak olan okul ve öğrencilerin seçimi, OECD tarafından belirleniyor.


Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan Aşcı, ülkemizi bu önemli sınavda temsil edecek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler: Uygulaması Hakkında Bilgi .

İlginizi Çekebilir

Hava Taksi işletmelerinden NOTAM çağrısı... Gereksiz NOTAM’lar havacılığı kısıtlıyor

Bakan Yerlikaya'da 'sel' paylaşımı ve teşekkür

Bakan Kurum: Hiçbir soruna kulak tıkamıyoruz

2 bin 300 adet Doçka mühimmatına imha!

Bakan Bolat'ın Afgan çobanlarla ilgili açıklaması çarpıtıldı... Bakanlık açıklama yaptı

Tütün üreticisinin emeği yok oldu - Videolu Haber

Ankara Kent Konseyi 6. Genel Kurulu toplandı

Bakan Uraloğlu: Uzaya imzamızı atıyoruz, Türksat 6A’yı bu gece uzaya fırlatıyoruz

Culha atölyesi, kadınlara yeni iş kolu oldu - Videolu Haber

Depremzedeler isyan etti: Kurtlu su içmekten bıktık

Bakan Göktaş, Senegal'e gidiyor

Bakan Göktaş, Senegal'e resmi ziyarette bulunacak

Ve beklenen gün geldi... Uzaya imzamızı atıyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!