ATSO Başkanı Torunoğlu: 'Mücbir Sebep' süresindeki 'Son kez' ifadesi bizi üzdü - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Torunoğlu, Mücbir Sebep Hali, KGF Kredi Faizleri, Tasarruf Tedbiri, SGK primlerinin ertelenmesi ve istihdam sorunlarına dair Abdurrahman Akçal'a önemli açıklamalarda bulundu.

ATSO Başkanı Torunoğlu:
EKONOMİ 8.06.2024 16:17:00 93 0

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Yaman TV YouTube kanalında yayınlanan Abdurrahman Akçal ile Cendere Köprüsü programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Torunoğlu, Adıyaman'da yaşanan istihdam sorununun kalıcı çözümünün, sanayileşme ve üretimle aşılabileceğine dikkat çekti.

"Adıyaman Sanayisinin Sorunları ve Çözüm Önerileri"

Torunoğlu, deprem sonrası toparlanmaya çalışan Adıyaman sanayisinde yaşanan sorunları dile getirerek, OSB'nin yetersizliğine dikkat çekti. Yatırımcıların Adıyaman'a çekilebilmesi için Kuyulu OSB'nin acilen tamamlanması gerektiğini vurguladı. TYP çalışanlarının programdan çıkarılması sonrası istihdam alanlarının daralması üzerine, Kuyulu OSB'nin faaliyete geçmesinin önemine değindi. Ayrıca, Milletvekili Resul Kurt ve ASKON’un seçim öncesi verdiği 100 fabrika ve 25 bin kişiye istihdam sözünü hatırlattı.

"KGF Kredi Faizleri ve Mücbir Sebep Hali"

Sanayicilerin yüzde 11'le kullandığı KGF kredi faizlerinin yüzde 60 seviyesine yükselmesinin ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Torunoğlu, bu konuda yetkili bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi. Mücbir Sebep hali ile ilgili bakanlıkla yapılan görüşmelerde, Van ve Elazığ örneklerini vererek afet halin etkilerinin devam etmesi nedeniyle "ihtiyaç bitene kadar" sürmesi gerektiğini ifade etti. 30 Ağustos tarihine kadar uzatılan Mücbir Sebep hali süresine getirilen kısıtlamanın kendilerini üzdüğünü belirterek, bu sürenin uzatılmasını beklediklerini belirtti.

"OSB İşgalleri ve Yatırımcı Seçimi"

OSB’de yer alan firmaların depo ve farklı kullanım alanlarıyla OSB'yi işgal ettiği şeklindeki soruya da yanıt veren Torunoğlu, Kuyulu OSB'de yatırımcı seçiminde daha özenli olunacağını söyledi.

Adıyaman Belediyesi ile Uyumlu Çalışmalar

CHP'ye geçen Adıyaman Belediyesi ile uyum içinde çalışmaya devam ettiklerini belirten Torunoğlu, kültür sanat etkinliklerinden çalıştaylara kadar her konuda belediye ile birlikte hareket ettiklerini kaydetti. Adıyaman sanayicisinin ekmeğinin peşinde olduğunu vurguladı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

TEDAŞ, Fırat EDAŞ’ı Ziyaret Ederek İş Birliğini Güçlendirdi

Dış ticarete denizyolu damgası

Dış ticarete deniz yolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Tescilli kayısılar 12 Temmuz'da yarışacak