Avrupa’nın ve Türkiye'nin ilk tam elektrikli ticari aracı hattan indirildi.

Avrupa’nın en güçlü Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı olan E-Transit’in üretimi Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretildi,

Avrupa’nın ve Türkiye
TEKNOLOJİ 8.04.2022 09:41:00 108 0

Bugün ilk tam elektrikli E Transit aracı törenle banttan indirildi. Elektrik enerjisinin tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Ford Otosan, bu adımla birlikte Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari araç üretim üssü olacak. Ford Otosan, otomotiv sanayisinin dönüşümündeki liderliğini elektrifikasyon sürecine de taşıyor. Daha önce Gölcük Fabrikasında Plug-in Hybrid (PHEV) üretimi için yeni bir seri üretim hattı açan Ford Otosan, burada üretilen Türkiye’nin segmentinde ilk PHEV ticari araçlarıyla uluslararası ödüller elde etmişti.  Geçen yıl Mart ayında açıklanan, elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerine yönelik 10 yıl etki süresine sahip, 2 milyar Euro tutarındaki yatırım planının önemli adımlarından biri ise, E-Transit’in üretimiyle hayata geçiyor. Batarya montajı dahil Türkiye’de üretilen ilk tam elektrikli ticari aracın üretim sorumluluğu ile, Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları da Türkiye’nin ilk elektrikli araç entegre üretim tesisi konumuna ulaştı.

Törene katılım oldukça yoğun oldu

Elektrikli transit aracın banttan iniş törenine;  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Burak Dağlıoğlu, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Koç Holding CEO’ları Turgay Durak, Levent Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Metod Mühendisi Güven Özyurt, Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sen Genel Başkanı Pervul Kavlak, Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak,  Dave Johnston (video konferans yöntemiyle), KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve çok sayıda davetliler katıldı.

Özyurt, “Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit, ticarete yön verecek”

Törende ilk konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, “Hızla değişen bir dünyada Ford Otosan’ın esnekliği, yüksek kaliteli üretimi ve verimliliği ile öne çıktığını; üst düzeydeki üretim ve mühendislik çözümleri ile müşteri talepleri hızlı bir şekilde karşılamıştır. Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit, ticarete yön verecek. Batarya montajı dahil Ford Otosan tarafından üretilen Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit, ticaretin geleceğine yön vermeye devam edecek. 50 yılı aşkın sürede 10 milyonun üzerinde üretimle Ford’un Avrupa’daki en uzun ömürlü modeli ve dünyanın en çok tercih edilen ticari aracı haline gelen Ford Transit’in elektrikli versiyonu E-Transit, Ford’un otomotiv sektöründeki elektrik dönüşümüne liderlik etme vizyonunu da ortaya koyuyor. Ford E-Transit, güçlü batarya kapasitesi ile ortalama filo kullanıcılarının günlük olarak sürdüklerinden 3 kat daha fazla mesafe kaydedebiliyor. Van, çift kabin van ve kamyonet gibi üç farklı gövde seçeneğiyle sunulacak E-Transit hem AC hem de DC hızlı şarj özelliğine sahip. Böylece AC şarj ile yaklaşık 8,2 saatte yüzde 100 şarj olabilirken 115 kW DC Hızlı şarj özelliği ile de 34 dakika içinde yüzde 15’ten yüzde 80’e kadar şarj gerçekleştirebiliyor. E transit’in ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracı olan E- Transit törenle hattan indirildi.

Avrupa ve Türkiye’de ilk olan E-transit tam elektrikli aracın hattan indirme törenine geçildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, son konuşmacı olarak sahnede iken, aracın üretim kademesinde bulunan işçi personeli sahneye davet etti. Burada aracı hattan indirme butonuna Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ve Proje Koordinatörleri birlikte basarak, aracı temsili hattan indirdiler. Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracı olan E- Transit perdeler açılarak, bir bayan sürücü eşliğinde alkışlarla sahneye alındı. Günün anısına aracın üzerine ilk imzayı Bakan Varank attı. Ardından fabrika çalışanı bir bayan görevli ve son olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç araç kaporta üzerine imzayı attı. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber : İlhan Akbulut


İlginizi Çekebilir

Türksat 6A’da geri sayım başladı

Telegram'dan siber suçlar yüzde 53 arttı!

Konteynerle geliştirme yapan işletmelerin yüzde 85'i siber saldırıya uğradı!

Yapay zekâda 'üretken' ilgi!

Wi-Fi ağlarda güvende kalmanın yolları

'Teknolojinin Lider 100leri' yetiştiriliyor

‘Tiktok Beyni' odaklanma ve dikkat süresini kısaltıyor olabilir

Deneyap Uygulama Sınavı'nda 354 öğrenci ter döktü

Classic Mercedes festivali Gaziantep’te coşkuyla kutlandı

Futbolseverleri bekleyen teknolojik tehlikeye dikkat!

Yapay zekâ araçları para ve bilgi çalmak için kullanılıyor

KEP kullanımı siber mağduriyetleri önlüyor

Türk Telekom'dan 81 ilde WİFİ hizmeti

Çocuklarınızı internette yalnız bırakmayın! Onları nasıl koruyabilirsiniz?

DİJİTAL DOLANDIRICILAR EURO 2024'Ü DE FIRSATA ÇEVİRDİ