BAAE Başkanı Yardımcıoğlu: Enflasyonda dünya sıralamasında dördüncü sıradayız

BAAE Başkanı Yardımcıoğlu: Enflasyonda dünya sıralamasında dördüncü sıradayız

BAAE Başkanı Yardımcıoğlu: Enflasyonda dünya sıralamasında dördüncü sıradayız
EKONOMİ 5.05.2022 18:07:00 57 0

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu Türkiye’nin enflasyonda dünya sıralamasında dördüncü sırada olduğunu savundu ve çözüm için bir takım açıklamalarda bulundu.

Tural Şahbazlı/ Kahramanmaraş İGFA- Türk Lirası’nın değer kaybının bir an önce önlenmesi için ekonomik sorunların ve hedeflerin yeniden tanımlanmasının zorunlu olduğunun altını çizen Yardımcıoğlu: “Destekler, teşviklerin ve işbirliği algoritmasının güncelleşmesine ve sistematik bir şekilde sürdürülmesi çok önemlidir” dedi. 

BAAE Başkanı Yardımcıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "TÜİK, gıda enflasyonunda yıllık artış oranını yüzde 89 olarak açıkladı. Vatandaşın çarşı pazarda yaşadığı yüzde 150’nin üzerinde enflasyon gerçeğini görmezden gelemeyiz. Bu da tutarsızlığı ortaya koyarken gerçekçi ekonomi yönetimi için bir an önce bilim insanlarının çağrısına kulak verilmelidir. Yükselen enflasyon ortamı karşısında paranın değerini yitirmesinden dolayı üzülerek söylüyorum ki verilen destekler anlamsız hale getirmiştir. KOSGEB destekleri başta olmak üzere ivedilikle teşvik ve sübvansiyonlar bir an önce günün hakikatlerine uygun hale getirilmelidir. Enflasyonda dünya sıralamasında dördüncü sıradayız. 90’lı yılların ekonomisinin de altına doğru hızla gidiyoruz. İhracatı arttırmak için elimizde ne varsa satarak, iç piyasayı daha gergin hale getirmek doğru bir ekonomi politikası değildir. Merkez Bankası’nın düşük faizle piyasaya para verip, Hazine’nin bu parayı yüksek faizle geri borçlanması ise izah edilemez bir durumdur. Zenginin daha da zenginleşerek, asgari ücretlinin bir araba veyahut bir ev alma hayali dahi kalmamıştır. İç piyasayı rahatlatmak için gıda sektöründe ihracata kısıtlama getirilmelidir. Üretimin devam etmesi için bir an önce teşvikler ve destekler güncellenmelidir."


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Lüks tüketim pazarı ikilemle karşı karşıya

IPARD-III başvurularında son tarih 16 Ağustos!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu açıklandı

GCA, TİM ihracat şampiyonları listesinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü

Kayıt dışı ile mücadeleye devam

Nükleer zirvede 325 yeni görüşme yapıldı

Borçlanma faiz oranları düşüşte!

Yenilenmiş 2. el teknoloji sektörü büyümesini sürdürüyor

36 şehrin ihracatı arttı!

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!