Babacan: "Türkiye'yi İki Kutuplu Siyasetten Kurtaracak Yol Arıyoruz"

Babacan:

Ali Babacan, Türkiye'yi iki kutuplu siyasetten kurtaracak geniş birliktelik arayışlarının devam ettiğini belirtti.

BİNGÖL (UHA) -

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan Ali Babacan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin iki kutuplu bir siyasete hapsolmaması gerektiğini vurgulayan Babacan, "Amacımız, Türkiye'yi iki kutup arasına sıkıştırmayacak, nefes aldıracak bir yol bulmak. Bunun da geniş bir birlik ve beraberlik ile olabileceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda temaslarımız devam ediyor" dedi.

"Birçok Parti ile İletişim Halindeyiz"

Babacan, bu ilkesel bakış açısıyla birçok siyasi parti ile temas halinde olduklarını belirtti. Türkiye için daha geniş bir birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurgulayan Babacan, partiler arası görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

"Gelecek Partisi ile Birleşme Rafta, Ama Her An Gündeme Gelebilir"

Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerine ilişkin soruya Babacan, "Şu anda rafta duruyor ama her an raftan inebilir. Gelecek Partisi'nden arkadaşlarımız çok sevdiğimiz, yıllarca beraber çalıştığımız kişiler. Dolayısıyla birlikte olma arzusu var. Bugün olmazsa yarın olur, bakarız" şeklinde yanıt verdi.

"Demokrat Parti ile Meclis Grubu Kurma Henüz Değerlendirilmedi"

Meclis'te Demokrat Parti ile ortak grup kurma sürecine dair bir soruya yanıt veren Babacan, "Bu formül Demokrat Partili bazı arkadaşlar tarafından dillendirildi ancak anladığımız kadarıyla parti genel merkezlerinde henüz bir değerlendirme yapılmamış" ifadelerini kullandı.

Haber: AZİZ ÖNAL