Tarih: 11.04.2022 18:19

BAKAN NEBATİ, MARDİN İŞ DÜNYASI BULUŞMA PROGRAMINDA KONUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Mardin İş Dünyası Buluşması programında ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati. enflasyonu kalıcı şekilde ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

 Bakan Nebati, enflasyonun yıl sonu itibarıyle makul seviyelere geleceğini belirterek "Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz, alım gücünün eskisinin de üzerine çıkarmak istiyoruz. Finansal istikrarı sağladık, yatırım ortamını güçlendirdik. Döviz, üretim, yatırım ve ihracat açısından uygun, yönetilebilir bir noktaya gelmiştir. Kur korumalı mevduat 728 milyar TL olmuştur" dedi.

Gıda ürünleri temel ihtiyaç maddelerinde KDV indirimi yaptıklarını söyleyen Nebati, “İndirimlerin etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol ediyoruz. Stokçuluğa izin vermiyor, gerekli önlemleri alıyoruz. 40 bini aşkın işletmeyi saha denetimine tabi tuttuk. Bitkisel yağlarda 30 Haziran'a kadar gümrük vergisini sıfırladık. Ticari kredilerdeki ivmelenmenin önemli bir bölümünün özel bankalarla gerçekleştirilmesi ziyadesiyle sevindiricidir. Selektif kredi yaklaşımımızın ekonominin geneline yansıyan olumlu etkilerini de kısa vadede görmeyi umut ediyoruz. Tarım ürünlerine yönelik rekolteyi önceden tespit etmek üzere erken uyarı sistemini kurduk” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —