BAKANLIK YOLU YAPIYORUZ DEDİ, TUTDERE GERGERLİLERE SESLENDİ: YAPIM ÇALIŞMASINI GÖREN VAR MI?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na verdiği soru önergesiyle Narince- Gerger yolundaki fiyaskoyu ortaya çıkardı.

BAKANLIK YOLU YAPIYORUZ DEDİ, TUTDERE GERGERLİLERE SESLENDİ: YAPIM ÇALIŞMASINI GÖREN VAR MI?
SİYASET 5.04.2022 18:49:00 121 0

Milletvekili Tutdere verdiği soru önergesiyle Gergerli yurttaşların yol sorunu nedeniyle yıllardır mağdur edildiğine dikkat çekti, Bakan Karaismailoğlu ise yol yapım çalışmalarına başlanmayan proje için “yol çalışmasının yapımı sürüyor” iddiasını ortaya attı.

Bakan Verdiği Cevapla Büyük Fiyaskoya İmza Attı

Gerger- Narince yolunu bir kez daha TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere, Narince- Gerger yolunda yürütülen çalışmalara ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na verdiği soru önergesinde; Narince- Gerger İl Yolu’nun yapım işinin hangi aşamada olduğu, yapım işinde bugüne kadar yüzde kaç fiziksel gerçekleşme sağlandığı ve yapım çalışmalarında herhangi bir aksaklık olup olmadığı sorularını yöneltti.

Milletvekili Tutdere’nin soru önergesini cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yer tesliminin 2021 yılında yapıldığını, yapım çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bakan Karaismailoğlu Milletvekili Tutdere’ye verdiği cevapta, “Narince- Gerger il yolu (Gerger Çevre Yolu Dâhil) yapım işinin yer teslimi 30.07.2021 tarihinde yapılmış olup, yapım çalışmaları iş programı çerçevesinde devam etmektedir.” dedi.

Narince- Gerger Yolu İçin 10 Aydır Bir Kazma Dahi Vurulmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun verdiği cevap hakkında eleştirilerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Bakan Karaismailoğlu yol yapım çalışmalarının sürdüğünü iddia etmiş ama ne yazık ki bu durum gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Bakan verdiği cevapla büyük bir fiyaskoya imza atmıştır. Yer tesliminin yapıldığı tarihten bu yana tamı tamına 10 ay geçmiş. 10 aydır bu yol için bırakın herhangi bir çalışma yapılmayı yol yapımı için bir kazma dahi vurulmamıştır. Bu açıklama Ulaştırma Bakanlığı’nın yapım işlerini denetlemediğinin ayrıca açık bir kanıtı, Adıyaman’ın önemsenmediğinin ne yazık ki önemli bir göstergesidir.” dedi.

Milletvekili Tutdere: Adıyamanlı Hemşehrilerimizi Kandırmaktan Vazgeçin

Yol yapım çalışmalarının başlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Bakan Karaismailoğlu’nun verdiği cevaba göre yer tesliminin üzerinden 10 ay geçmiş, fakat bu süre zarfında somut bir adım atılmamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nu yapımının sürdüğünü iddia ettiği Narince- Gerger yolunu ziyaret etmeye davet ediyorum. Buyursun gelsin burada bir çalışma var mı, yok mu yerinde görsün. Adıyamanlı hemşehrilerimizi kandırmaktan artık vazgeçin. Yapımına devam ettiğini iddia ettiğiniz Gerger- Narince yol yapım projesi için gerçekçi ve somut adımları bir an evvel atın ve yol yapım çalışmalarına bir an önce başlayın. Gergerli hemşehrilerimizi daha fazla mağdur etmeyin” dedi.


İlginizi Çekebilir

MHP’li İsmet Büyükataman’dan Özgür Özel’e “Bozkurt” tepkisi

Osman Kavala kanaat önderiniz mi?

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü