Başkan Aslan: Özgürlüğü savunmak, gazetecilik mesleğinin temel değerlerinden biridir

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı ve Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, insan haklarına ve basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

Başkan Aslan: Özgürlüğü savunmak, gazetecilik mesleğinin temel değerlerinden biridir
GÜNDEM 10.12.2023 14:57:00 53 0

Başkan Aslan, yaptığı açıklamada, "Bugün, insan haklarına olan inancımızı ve bu hakların korunması için verdiğimiz mücadeleyi ön planda tuttuğumuz özel bir gün. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin yıldönümü olan bu gün, bizlere insan haklarına saygı gösterme, koruma ve geliştirme sorumluluğunu hatırlatıyor. Basın özgürlüğü, demokrasinin temel unsurlarından biridir ve bu özgürlüğü savunmak, gazetecilik mesleğinin temel değerlerinden biridir" dedi.
Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı ve Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan, basın mensuplarının toplumda bilgiye ulaşma hakkını sağlama görevini üstlendiklerini belirterek, "Basın, toplumu aydınlatma, bilgilendirme ve düşündürme misyonunu taşır. Bu bağlamda, basın özgürlüğünün korunması, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir. Adıyaman'da faaliyet gösteren medya kuruluşları olarak, toplumumuzu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
İbrahim Aslan, tüm dünyada ve Türkiye'de insan haklarının korunması için gösterilen çabalara değinerek, bu özel günde insan haklarına saygı ve bilincin artırılması gerektiğini vurguladı.
 

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi 2024 Tanıtım Günleri başlıyor

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

MEB'den ebeveynlere tercih kılavuzu

3 bin 626 litre alkole Çengel!

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

AKOM’dan sıcak hava uyarısı

ÖSYM: YKS sonuçları açıklandı

Şehitler için 90 bin camide dua edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Modern haşhaşileri affetmeyeceğiz

Meteorolojiden 10 ile sarı kodlu uyarı!

YKS sonuçları açıklandı

Vali Varol, kaymakamlar onuruna düzenlenen yemeğe katıldı

Yeşilli’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi 

Zilletin ihanetini izzetin direnişiyle ezdik  

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü  Mesajı