Başkan Bozan, Ekonomik sıkıntıların faturası çalışanlara kesildiğini söyledi

ADIYAMAN (PHA) - Sağlık Mil-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Sağlıkta ve özgürlüklerden tasarruf olmayacağını belirterek, ekonomik sıkıntıların faturasının çalışanlara kesildiğini söyledi

Başkan Bozan, Ekonomik sıkıntıların faturası çalışanlara kesildiğini söyledi
GÜNDEM 23.05.2024 13:34:16 87 0

Öncelikli olmayan işlerden, lüksten, makam araçlarından, itibardan bile tasarruf uygulanması gerektiğini belirten Başkan Bozan, Hatay, Maraş ve Malatya için acilen sağlık çalışanları için personel misafirhaneleri yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Ekonomik sıkıntıların yükünün çalışanların sırtına bindirilmesi çok yanlış olduğunu ileri süren Başkan Bozan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ekonomik sıkıntıların faturası maalesef yine çalışanlara kesilmiştir. Hükümetin açıklamış olduğu tasarruf tedbirleri paketinden, asıl tasarruf yapılması gereken kesimlerden değil, yine çalışanların zaten çok kısıtlı olan imkanlarından tasarrufa gidilerek çalışanların servis ve lojmanlarına göz dikilmiştir. Son yıllarda çalışan kesim ve özellikle Sağlık Çalışanlarımız, ekonomik ve sosyal imkanlar açısından iyice kötü duruma düşmüşken, bunlar için yeni imkan ve şartlar sağlanması gerekirken, tasarrufun, ekonomik sıkıntıların yükünün çalışanların sırtına bindirilmesi çok yanlış ve tutarsız bir karardır, bundan acilen vazgeçilmesi gerekir.  6 Şubat’ta olan deprem sonucunda neredeyse yerle bir olan Adıyaman da, tam sekiz tane otel de yıkılmıştı. Depremden 1 kaç ay önce de Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Personel Misafirhanemiz de maalesef çok yanlış bir kararla kapatılmış ve iş yerine dönüştürülmüştü. Şu anda da Sağlık Çalışanlarımız, depremden sonra çok ciddi misafirhane ve sosyal tesis sıkıntısı çekmektedir. Bu, tasarruf tedbirlerine kurban edilmesi gereken bir konu değildir, acil bir ihtiyaçtır.  Özellikle Adıyaman başta olmak üzere, depremin en ağır şekilde vurduğu Hatay, Maraş ve Malatya için acilen Sağlık Çalışanlarımız için Personel Misafirhaneleri yapılmalı. Öncelikli olmayan işlerden, lüksten, makam araçlarından, itibardan bile tasarruf olur, ama Sağlıktan Tasarruf olmaz, olmamalıdır. Bu kapsamda Adıyaman Personel Misafirhanemiz de acilen, mutlaka geri açılarak Sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunulmalıdır."
 

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Haliç Köprüsü metrobüs yolu yenileniyor

TBMM'nin haftalık gündemi yine yoğun

Türkiye, KKTC'ye gümrükte kullanılmak üzere mobil X-Ray cihazı hibe

Ticaret Bakanlığı açıkladı... O düzenleme uygulamada

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir