ADIYAMAN (PHA) - Teç-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Teker 'Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun değiştirilmesine yönelik çağrıda bulundu.
'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile ilgili değerlendirmede bulunan Teç-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Teker, Eğitim çalışanlarının tümünü kapsayan bir meslek kanunu çıkartılması gerektiğini söyledi.
"Öğretmenlik Meslek Kanunu" hazırlıklarının başladığını fakat paydaşların ve kamuoyunun fikri alınmadan yürütülmeye çalıştığını aktaran Başkan Teker,"Öğretmenlik Meslek Kanunu genişletilmeli, Eğitim Çalışanlarının tümünü kapsayan bir meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu uzun bir süredir, hem eğitim camiasının hem de kamuoyunun gündemini meşgul etmektedir. Söz konusu kanunun ilk kez hazırlanmasındaki süreç, paydaşların fikri alınmadan ve acemice işletilmeye çalışılmış, bu yüzden çıkarılan kanun kadük kalmış ve hiç kimseyi memnuna etmemiştir. Bunun yanına birde kanunun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi eklenmiştir. Bunun sonucu olarak da yeniden Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlıkları başlatılmıştır. Ancak görünen odur ki; kanun hazırlıkları yine paydaşların ve kamuoyunun fikri alınmadan yürütülmeye çalışılmaktadır. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla meslek kanunu sadece öğretmenlerimizi kapsayacak şekilde ele alınmaktadır. Ancak bilinmelidir ki; Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan eğitim çalışanlarının tümünü kapsamayan bir meslek kanunu yine kadük kalacak ve beklentiyi karşılamayacaktır. Sadece öğretmenlerimizi kapsayan bir kanun, örnek vermek gerekirse Genel Müdür, Daire Başkanı, İl Müdürü, İlçe Müdürü, Şube Müdürü, Şef, Memur, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Şoför, Aşçı, .(memur ancak öğretmenlik mezunu personel) vb. Bakanlığımız için hayati önem taşıyan eğitim öğretimin bel kemiği unvanları da içinde barındırmayacaktır. Böylece eğitim öğretim zinciri; Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfının, Genel İdare, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler sınıflarından ayrılması suretiyle kırılacaktır. Bu yüzden; hazırlanan meslek kanunun tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak ve içerisinde görev tanımlarının da olduğu detaylı bir Eğitim Çalışanları Meslek Kanunu şeklinde çıkarılması talebimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettik."dedi.
Kaynak : PHA