Başkan Uysal, ‘İhtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey’

Başkan Uysal, ‘İhtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey’

Başkan Uysal, ‘İhtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey’
BELEDİYELER 27.01.2024 16:50:00 117 0

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 6’ncı Yörük Çalıştayı’nın açılış konuşmasında, Yörük kültürünün hoşgörü, saygı, sevgi, iyi bağlar ve toplumsal denge kurmak, doğaya saygı gibi değerlerine Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu belirterek “Makul bir diplomasi, üretken ve verimli olmak, bağımlı olmamak, bağımsız olmak, yenilikler yapmak, yeniliklerle yaşamak. En çok ihtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey” dedi.

ANTALYA (İGFA) - Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ‘yemek kültürü’ temasıyla 6’ncısını düzenlendiği Yörük Çalıştayı, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başladı. İki gün devam edecek çalıştay, Türkiye’nin birçok ilinden 209 Yörük derneğini buluşturdu.

‘AYRIŞMAK KOLAY’

Başkan Uysal, çalıştayın açılış konuşmasında bu çalıştayın aynı zamanda bir toy olduğunu söyledi. Uysal, “Bir araya geldiğimiz, birbirimizin gözünün içine baktığımız, kucakladığımız, birbirimize sarıldığımız her an bizim için toydur” dedi. Toplumların farklarını bir kenara bırakıp ortak paydalar üzerinden gelişip şekillendiğini belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayrışmak dünyanın en kolay işi. Ama ortak paydayla hareket edip birlikte büyük bir toplum oluşturabilmek, ulus olabilmek, millet olabilmektir önemli olan. Dünyada gelişmiş bütün topluluklar, millet olabilmiş topluluklar, ayrışmış topluluklar değil. Bizim Yörük kültürünün üzerinde çok durmamızın nedeni bizim geleneksel yaşam şeklimizi, bizi bir araya getiren temel duruşu hatırlatabilmek. Buradan geleceğe aktaracağımız değerleri hatırlamak, hatırlatmak.”

YÖRÜK İKİNCİLİĞİ KABUL ETMEZ

Bu değerlerin başında hoşgörü, saygı, sevgi, iyi bağlar ve toplumsal denge kurmanın ‘mülkiyet arsızlığının’ önüne geçmenin, doğaya saygının geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Şu an Türkiye Cumhuriyeti'nin en çok ihtiyacı olan şeyler bunlar. Makul bir diplomasi, üretken ve verimli olmak, bağımlı olmamak, bağımsız olmak. Yenilikler yapmak, yeniliklerle yaşamak. En çok ihtiyacımız olan şey, Yörüklerde en çok olan şey” diye konuştu.

Türkiye’nin bugün kişi başı milli gelirde dünyada ilk 70’te yer almadığını dile getiren Başkan Uysal, bunun daha iyi bir noktaya ancak Yörük’ün o rekabetçi yapısıyla ulaşılabileceğinin de altını çizdi. Uysal, “Yörük, ikinciliği kabul etmez. Bırak ilk yetmişi” dedi. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen çalıştayın Türkiye’yi birleştiren ve geleceğine yön veren bir katkı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Bu yolda katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

PANELLE DEVAM ETTİ

Çalıştay, Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından, moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi’nden Prof Dr. Abdullah Karaman’ın yaptığı ‘Yörüklerde yemek kültürü’ başlıklı panelle devam etti. Panelde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meral Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Esra Şahin konuşmacı olarak yer aldı.

 


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Adıyaman belediyesinden dilencilere operasyon düzenlendi

Adıyaman Belediyesi personeline afet yönetimi eğitimi

Başkan Tutdere hafta sonunda esnafı ziyaret etti

Adıyaman Belediyesi’nin yeni hizmet binası hızla yükseliyor

Adıyaman Belediyesi, Jeoloji Mühendisleri Odası işe protokol imzaladı

Adıyaman Belediyesi’nden çocuklara unutulmaz tiyatro etkinliği

Adıyaman Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Doğal Yaşam Alanı

Adıyaman Belediyesi ibadethanelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Başkan Tutdere, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Liderler Zirvesi’nde konuştu

Adıpayam’ın ürünleri CerModern’de

Adıyaman Belediyesi'nden ‘güvenli alan’ projesi: 33 mahallede 109 toplanma alanı belirlendi

Başkan Çolakbayrakdar: "Yerli ve Milli Üretimle Türkiye’ye Güç Katıyoruz"

Adıyaman Belediyesi 04.17 Belgesel Film Atölyesi ilk çekimlerine başladı

Adıyaman Belediyesi 7 ayda 100 bin tonun üzerinde asfalt serdi

Gaziantep Büyükşehir'den personellerine yapay zeka eğitimi