Başkan DİŞKAYA, Adıyaman Gündemini Değerlendirdi

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Edessa TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Başkan Dişkaya, konuşmasında Adıyaman gündemiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Başkan DİŞKAYA, Adıyaman Gündemini Değerlendirdi
GÜNDEM 15.01.2022 15:28:00 119 0

Bilindiği gibi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizde de yoğun bir faaliyet yapıldı. Saat 09.30’da Valimiz Mahmut Çuhadar Bey basınımızla bir araya gelerek tüm kamu kurumlarıyla beraber bir kahvaltı yapıldı. İlde olanın bitenin paylaşıldığı hem de bu bayramın kutlanıldığı bir kutlama oldu. Sayın valimize teşekkür ediyoruz. Yine akabinde Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç Beyin akşam uygulama otelinde düzenlemiş olduğu basına bir toplantı vardı. Belediyemizin yaptıkları çalışmaları ve gidişatlarıyla ilgili sunumları oldu. Basınımızla yine bir araya gelme imkanımız oldu. Belediye başkanımıza da teşekkürü bir borç biliyorum.
Elektrik zamları hakkında vatandaşımız ciddi bir zam ile karşı karşıya. Aylık 200 TL elektrik faturası ödeyen bir ev şu anda 600-700 TL aylık ödeme ile karşı karşıya. Buna bir çare bulunması lazım. İnsanlar artık lamba yakmaktan korkar hale geldi. Buna bir el atılması, insanların bir nebze de olsa rahatlatılması lazım. 
Ulaşımın 2,50 TL olduğu Adıyaman’da şu anda ulaşım 4,50 TL’ye çıkarıldı. Çok büyük bir tepki var vatandaşlarımızdan. Buradan belediye başkanına çağrımızdır. Yapılan bu zammın bir daha gözden geçirilmesini istiyoruz.
İlimizle ilgili İstanbul’da her sene kutlanan Adıyaman Tanıtım Günleri elbette olmalı ama özellikle uluslararası Kommagene kutlamalarının Adıyaman’da 2022 yılında başlatılması konusunda çok büyük talep var. Kommagene Uluslararası Kutlama Festivali uluslararası bir festival haline gelebilirse hem ilin hem bölgenin tanıtılması, dünyaya sesimizin duyurulması noktasında çok ciddi bir adım atılmış olacaktır.


İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı