BAŞKAN DİŞKAYA EDESSA TV’DE ADIYAMAN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki DİŞKAYA, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Edessa TV’nin canlı yayın konuğu oldu.

BAŞKAN DİŞKAYA EDESSA TV’DE ADIYAMAN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
GÜNDEM 18.12.2021 17:45:00 128 0

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki DİŞKAYA, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Edessa TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Yayın esnasında Başkan DİŞKAYA aşağıdaki ifadelere yer verdi:
“Bu hafta İstanbul’da Adıyaman tanıtım günleri var. Yeni kapıda Adıyaman’ın tanıtımı, kültürü, mutfağı ve yatırımlar ile ilgili çok yoğun bir 4 gün yaşayacağız, inşallah Adıyaman’ımızın tanıtımına yapılacak olan yatırımlara çok ciddi katkısı olur. Burada da bir beklentimiz şu; özellikle sanayi kesimi ile çok ciddi bağlantıların olması, ihracata dönük bağlantıların yapılması ve tekstil ile ilgili çok ciddi bağlantıların yapılması bu anlamda çalışmaların yapılmasını ümitle bekliyoruz.
Tütün Adıyaman’ın can damarı ve ekmeğidir. Bu insanlar tütün ekiyor, tütünün bakımını yapıyor, emeğini veriyor ve bunu satıyorlardı. Ancak bunun yasal bir zemini yoktu, bilindiği üzere zamanında yasaklanmıştı. Son zamanlar da bunu yasal zemine oturtup, vergilerini de düzenleyip vatandaş tütününe eksilt vergisini versin, bizim arzu ettiğimiz bunlardı. Ancak bu kooperatifleşme düzenlenmesi yapıldı, bu kooperatifleşme olayı da bir takım uygulamalarda sıkıntılar oluyor. Bizim buradan çağrımız şu; senin benim partim demeden bu kooperatiflerin önünün açılması ve özellikle de ekicilerin kooperatiflere ortak olmaları sağlanması gerekir. Bu ekicilerin vermiş olduğu tütünlerin paraları verilirken ben bu fiyata aldım dememelidir. Satıldığı zaman satış fiyatı üzerinden ekicilerin ücretlerin ödenmesi ekicinin alın terinin kendisine dönmesi anlamına gelir. Sahadaki uygulamalarda bu sıkıntı var, bu anlamda yetkililerimizin bir çalışma içerisinde olmasını ve tütün eken adamın satıcının eline kadar gittiği zaman bu sürecin onun kontrolünde olması o paranın kuruma gelmesi hakkaniyeti sağlar.
Asgari ücretle ilgili Sn. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 4,253 TL asgari ücret son derece memnun edici bir hadisedir. Ancak bir tehlikenin altını çizmek istiyoruz, özellikle küçük işletmelerin veya bazı çok para göz firmaların işçi çıkarmalarından endişe ediyoruz. Maliyet arttı diye bir takım yerlerde listeler yapıldığı, çıkarılacak kişilerin tespit edildiği yönünde elimize bilgiler ulaşıyor. Bu konuda da devletin gerekli tedbirleri almasını buradan talep ediyoruz.
Adıyaman’da Atatürk Barajımızın 15 metre kadar bir çekilmesi söz konusudur. Bu çekilmeyle beraber ortaya çıkan 4 bin yıllık höyük ve bu höyükte bulunan mimari yapılar, çanaklar, çömlekler ortaya çıktı. Müze yetkililerimiz bunlarla ilgili çalışmalara devam ediyor.
Bir önemli konu da Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da son zamanlarda intihar vakaları arttı. Sayın devlet yetkililerimize çağrıda bulunuyorum; bu intihar vakalarının mercek altına alınması gerekir. Bunların bilimsel olarak incelenmesi ve engellenmesi için acilen tedbirlerin alınması gerekiyor. Eğer 3 çocuk babası Gölbaşı’nda intihar ediyorsa, 3 çocuk annesi intihar ediyorsa ve çok enteresandır ki Adıyaman’da 5 katlı bir binanın başına çıkan bir işsiz intihardan vazgeçiriliyor ancak iki gün sonra Adliyenin yanında 9. kattan atlayıp intihar ediyorsa bunun irdelenmesi, üniversitelerimizin araştırması ve özellikle hükümetimizin bu konuda tedbirler alması gerekir.
Son işlemem gereken konu Nilay bebek için şuan da cemiyetimizde konuk olan Fizyoterapist gönüllü bir hocam var, ben emeklerinden ve katkılarından dolayı bilim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Biraz sonra davet edeceğim ve konuyu ayrıntısıyla kendinden dinleyeceğiz.
Buradaki çağrımız özellikle iş adamlarımız ile birlikte Sn. Cumhurbaşkanımıza bir çağrımız olsun, bizim Adıyaman’da bir sma hastası Nilay bebeğimiz var eğer tedbir alınmazsa göz göre göre ölecek. Nilay bebek ölmesin! Ben müsaadenizle hocamı buraya davet etmek istiyorum. Bu konu ile ilgili kendileri neler söylemek ister hocamdan dinleyelim.” dedi.
SMA hastası Nilay bebeğin doktoru Fizyoterapist Nimet Yaşar ise “Merhabalar ben Fizyoterapist Nimet Yaşar bugün Nilay bebeğimiz için buradayım. Nilay bebek 6 aylıkken tedaviye gelmişti, beraber güzel bir tedavi ilerlettik ama şuan da son noktadayız. Nilay bebeğimiz 12.30 kiloda ve son bir kilosu kaldı. Zolgensma ilacını alması gerekiyor ve bunun için yurtdışında Dubai’de El Cezire Hastanesine göndermemiz gerekiyor. Bunun için yayındayız, yardım topluyoruz. Siz değerli iş adamlarımız, devlet büyüklerimiz size buradan çağrıda bulunmak istiyorum lütfen benim ve ailemin emekleri boşa gitmesin. Şuan son noktadayız ellimizden geleni yaptık bundan sonra da artık bizden çıktı. Sizlerden destek bekliyoruz, lütfen bu konuda duyarlı olalım. Zamanımız çok az son bir kilodayız Nilay bebek zaten yaş kriterini aştı belli bir noktaya geldi ve kilo sınırındayız. Nilay bebek 3 yaşında buradan duyarlı olmanızı istiyorum. Lütfen duyarsız kalmayalım, bu bebeğe hep beraber umut olalım.” dedi.


İlginizi Çekebilir

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı