Başkan Erbaş: Diyanet Akademisi, çok önemli bir eğitim kurumu

Diyanet Akademisi Başkanlığınca düzenlenen "Rehber Öğreticiler Kursu"nun son dersini veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bizim için büyük bir lütuf, çok önemli bir eğitim kurumu Diyanet Akademisi." dedi.

Başkan Erbaş: Diyanet Akademisi, çok önemli bir eğitim kurumu
GÜNDEM 14.12.2022 18:11:00 85 0

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığınca Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen "Rehber Öğreticiler Kursu"nun son dersini verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında Arapça ve İslami ilimler alanlarında rehber öğretici ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitimin son dersine katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı konuşmada, eğitime katılanların, ilmi birikimleriyle eğitimlerin daha nitelikli yapılmasında katkılarının olacağını söyledi.

Kursiyerlerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini isteyen Başkan Erbaş, "Kur’an-ı Kerim noktasında tavizimiz hiç olmasın. Siz artık mezun oluyorsunuz. Bizim merkezimizde yer alan, çok önemi olan bir ders Kur’an-ı Kerim dersi. Mihraplarda imamlarımızın, kürsülerde vaizlerimizin, müezzinlerimizin Kur’an-ı Kerim’e olan vukûfiyeti en iyi seviyede olmalı." ifadelerini kullandı.

"Diyanet Akademisi, çok önemli bir eğitim kurumu"

Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu hizmet içi eğitimlerin önemine dikkati çeken Başkan Erbaş, "Dünyanın hiçbir yerinde de yok biliyor musunuz? Gelen heyetlere, gittiğimiz yerlerde yurtdışında ihtisas merkezlerimizden bahsediyorum. Benzer bir örneğine rastlamadık şu ana kadar. Bizim için büyük bir lütuf, çok önemli bir eğitim kurumu Diyanet Akademisi." dedi.

Eğitimlerde şuur oluşturmanın önemine işaret eden Başkan Erbaş, "Sadece ezbere dayalı bir eğitim istemiyoruz. Şuur vereceğiz görevlilerimize. Bilinçli olacak. Her biri iyi bir davetçi olacak, iyi bir tebliğci olacak. Salt bilgiye dayalı bir eğitim değil bizim eğitimimiz. Peygamber varisi nasıl olunur, insanlara en güzel bir şekilde ulaşmak nasıl mümkün olur, gençlere, çocuklara nasıl ulaşılır, aile nasıl kurtarılır, aile birliği, bütün bunlar bizim için çok önemli. Derslerimizin arasında özellikle sosyal konularla ilgili hocalarımızı şuurlandırmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kursiyerlere, pek çok açıdan Hz. Peygamberin varisi olduklarını ifade eden Başkan Erbaş, "Siz onun hem muallimlik noktasında varisisiniz hem imamlık hem vaizlik, mürşitlik. Bu varisliğimizi ona layık bir şekilde yapmayı Cenab-ı Hak hepimize nasip eylesin. Tebrik ediyorum, üç aylık eğitiminizi tamamladınız. İnşallah bundan sonra öğrendiklerinizi öğreteceksiniz. Allah hayırlı, mübarek eylesin. Hepinize başarılar diliyorum." dedi.

26 Eylül’de başlayan, bu yıl Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinden mezun olan ikisi bayan toplam kırk kursiyerin katıldığı  ‘Rehber Öğreticiler Kursu’nun son dersinde, Diyanet Akademisi Başkanı​ Doç. Dr. Enver Osman Kaan ile Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur da hazır bulundu.

Kaynak : Diyanet Haber


İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!